– Vi har studert Sampdoria mer enn vi har studert Watford

Managerbyttet i Watford førte til at Liverpool-ledelsen måtte ta noen uvanlige grep når de skulle analysere sin kommende motstander.

15. okt 2021 kl 16.53Einar Kvande

Claudio Ranieri er rykende fersk som manager i Watford, og det førte til at Liverpools analyseteam har fokusert på italienerens tid i Sampdoria foran kampen på Vicarage Road i morgen.

Raneri er tilbake i engelsk fotball etter nesten to år i Sampdoria, og det er hans arbeid i den perioden som Liverpool-ledelsen har vektlagt inn mot kampen i Hertfordshire.

– Claudio er selvsagt en god manager, som har jobbet over hele verden. I sin siste klubb hadde han stor suksess, og fant seg selv igjen, noe som er flott, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp til Liverpoolfc.com.

– Jeg tror ikke han vil bry seg særlig med hvem han møter i sin første kamp for Watford. Han vil være travelt opptatt med å forberede laget, og de vil gå for seier. 

Hovedfokuset er på eget lag

– Våre forberedelser til kampen er nå blitt litt annerledes. Vi har faktisk studert flere situasjoner fra Sampdoria-kamper enn vi har fra Watford-kamper, for å forberede oss til denne kampen mot Watford. Claudio har en spesifikk måte å gjøre ting på, og vi har studert hva han vanligvis gjør, sier Klopp.

– Hovedbudskapet til spillerne foran denne kampen blir uansett at vi må fokusere på oss selv. Ikke bare fordi vi ikke vet hva motstanderen vil gjøre, men også på grunn av det.

På de sju første kampene i årets Premier League har Watford gjort sju mål, mens Liverpool har gjort 17. De røde har over dobbelt så mange avslutninger på mål som Watford, 53 mot 25. 

Watford - Liverpool spilles på Vicarage Road lørdag klokken 13.30, og blir vist direkte på TV 2 Sport Premium.