Forklarer hvorfor han sender Fabinho og Alisson rett til Madrid

Liverpool skal ha tatt avgjørelsen for en tid tilbake. Duoen er uaktuell mot Watford.

15. okt 2021 kl 14.20Arild Skjæveland

Liverpool må klare seg uten sin førstekeeper og kanskje viktigste midtbanespiller mot Watford på lørdag. Alisson Becker og Fabinho sendes direkte til Madrid, der de skal bli til torsdag i neste uke.

De røde gjorde et forsøk på å flytte kampen mot Watford til senere på lørdagen, men det var ikke Watford eller Premier League interessert i.

– Vi har bare bedt om noen ekstra timer slik at de kunne spilt. Hadde de spilt kl. 19 eller noe slikt ville vi vi kanskje brukt dem. Men verken Watford eller Premier League var interessert i det. Vi håndterer det, men det er ikke en avgjørelse vi tok i går, og vi har visst om det en stund, sa Klopp på dagens pressekonferanse.

Samtidig har Atletico Madrid fått utsatt sin kamp i helgen, på grunn av den samme situasjonen. De vil altså ha en frihelg før storkampen i Champions League på tirsdag – mens de røde må spille bortekamp tidlig lørdag.

– Som dere kanskje vet, skal ikke Atletico spille i helgen. Det er vår neste motstander i Champions League. Noe slikt vil aldri kunne skje her. Dersom det skjedde her, ville folk sagt «åh herregud, hvorfor kan de gjøre det slik for dem?» eller noe slikt, sa han videre.

Brasil spilte i natt kamp mot Uruguay. Den var ferdig kl. 04.30 norsk tid. Fabinho var den eneste røde i aksjon, og han spilte 72 minutter. Alisson satt på benken.

Rett til Madrid

De observante fikk med seg at Natalia Loewe Becker, Alissons kone, postet et bilde på sin Instagram-story på torsdag kveld av at hun og familien var på reise. Det ga et hint om at Liverpools målvakt neppe skulle tilbake til Merseyside.

– Vi har visst det en stund, og tok en avgjørelse for en stund siden. Vi måtte ordne noen ting med karantene og slike ting. Avgjørelsen er å sende dem direkte til Madrid. De venter der på oss, og vil forhåpentligvis kunne spille mot Atletico, komme tilbake litt senere enn oss, så er 10 dager over og de kan komme tilbake til normalen, sa Klopp.

Han forklarte senere hvorfor det måtte gjøres på den måten.

– Den siste kampen de spilte i et land på den røde listen var mot Colombia. Jeg husker ikke nøyaktig datoen, men neste torsdag eller rundt midnatt er det 10 dager, og da kan de komme tilbake. Slik er reglene, og det kan vi ikke endre.

Familiesituasjonen var en av tingene som ble tatt hensyn til.

– Tingen er at dersom de hadde flydd til England, med alle karantenereglene, ville det betydd at de hadde vært lenger borte fra familien. Alisson har tre barn, etter å ha vært borte tolv dager med landslaget, så ti dager i isolasjon, så to uker tilbake her, og det samme tullet igjen. Vi trenger løsninger for det, og de er der ikke ennå.

– De har hatt fire dager i Brasil, som ikke står på den røde listen, og så blir det seks dager i Spania før de kan komme hit på torsdag og gå tilbake til normalen.

Watford - Liverpool spilles lørdag kl. 13.30, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.