Drømmer om et skikkelig plaster på såret

Trent Alexander-Arnold var knust da han gikk glipp av sommerens EM-sluttspill. Nå drømmer han om Qatar-VM.

Fra en posisjon som høyre ving-back leverte Trent Alexander-Arnold tre målgivende pasninger da England slo San Marino 10-0 på mandag. Seieren sikret Three Lions en plass i Qatar-VM, som spilles i november og desember neste år.

23-åringen har kun vært involvert i fire av de siste 23 landskampene til England, noe som skyldes både skader og at han ikke er blitt tatt ut i troppen.

Det er hard kamp om høyrebackplassen på landslaget, og landslagssjef Gareth Southgate har det siste halvannet året som regel foretrukket karer som Kyle Walker, Reece James og Kieran Tripper foran Liverpool-mannen.

– Dette er et av de beste engelske landslagene noensinne, om vi ser på resultatene og hvor langt vi har nådd i turneringer. Det er stort å være i landslagsdiskusjonen. Men når du har satt deg spill for landslaget som mål, blir du såret når du ikke får spille så mye som du hadde forventet, innrømmer Aelxander-Arnold i et intervju med ITV.

– Jeg lurer ofte på hvorfor det ikke har gått så bra for meg på landslaget. Rollen min for klubblaget er helt annerledes enn den jeg har på landslaget. Jeg trives best når jeg føler jeg har frihet til å gjøre hva jeg ønsker ute på banen. Selvsasgt har jeg defensive oppgaver, og må spille min rolle på laget, men jeg har alltid følt at jeg spiller best når jeg kan spille med frihet.

Sikter seg inn mot Qatar-VM

Alexander-Arnold er nå svært opptatt av å sikre seg en plass i den engelske VM-troppen til Qatar-VM, etter å ha gått glipp av sommerens EM på grunn av en lårskade han fikk i en privatlandskamp mot Østerrike rett før mesterskapet startet i juni.

– Jeg var knust. Jeg gikk trolig glipp av den eneste turneringen på hjemmebane som jeg får sjansen til å spille i. 

– Det var smertefullt. Det er aldri et godt tegn når du har vondt når du går. Jeg ble meget skuffet, og syntes synd på meg selv. Jeg tenkte jeg kunne ha vært der, og skulle ha vært der. Det var utrolig å se hvordan hele landet sto bak laget og støttet det. Jeg trenger også slike opplevelser. Nå må jeg sørge for at jeg får slike muligheter i fremtiden.

– Som profesjonell spiller ønsker du å bli husket, og at navnet ditt alltid skal nevnes blant de store spillerne. Jeg vet jeg kan nå det nivået. Dersom jeg ikke gjør det, har jeg bare meg selv å skylde på.