Carragher: Et dilemma for Gerrard om han tilbys Villa-jobben

Jamie Carragher mener Aston Villa-jobben vil passe Steven Gerrard bra, men vil han forlate Rangers nå?

Etter at Dean Smith har forlatt Aston Villa, lanseres Steven Gerrard som den fremste kandidaten til å ta over Birmingham-klubben.

Men om Gerrard får spørsmål om å ta over Premier League-klubben har han hatt vanskelig dilemma. Sist sesong vant han i Skottland med Rangers etter at Celtic hadde vunnet de ni siste årene. Nå er Rangers igjen på toppen av tabellen med Celtic fire poeng bak.

Hans tidligere lagkamerat Jamie Carragher tror akkurat Rangers sin posisjon vil gjøre avgjørelsen ekstra vanskelig for Gerrard.

– Jeg mener Aston Villa ville være en bra klubb for Steven Gerrard. Men posisjonen han befinner seg i nå er at han tok tittelen fra Celtic forrige sesong, og er i en bra posisjon til å klare det igjen. I en perfekt verden vil man ønske å bli i Rangers til sesongen er over, og dra derfra med to titler, sier Carragher til Sky Sports.

– Ikke mange bedre jobber 

– Dette er ikke noe som kommer fra Steven Gerrard selv, men på et tidspunkt kommer det til å komme en stor sjanse for at Gerrard går til Premier League. Men dette synes jeg er en vanskelig avveining.

– Om han blir tilbudt Aston Villa-jobben, tror jeg ikke det er mange jobber i Premier League som er bedre enn den. Folk snakker om Liverpool, men det kan bli to eller tre år til det er aktuelt, sier Gerrard til Sky Sports.  

Gerrard har kontrakt i Rangers ut 2023/24-sesongen. Han kom til Ibrox i 2018, og vant forrige sesong klubbens første ligatittel på 10 år.

Det har blitt snakket mye om at Gerrard vil være en mulig arvtaker til Jürgen Klopp når han en dag gir seg i Liverpool FC, og sånn sett kan erfaring fra en annen Premier League-klubb være viktig å ha på CVen for Liverpool-legenden. 

I The Telegraph skriver Luke Edwards at «Steven Gerrard må forlate Rangers for å bevise at han er en elitemanager, og Aston Villa er en perfekt match.»

«Hvis Gerrard ønsker å være manager for Liverpool en dag vil han ha større sjanser ved å ha suksess i Aston Villa, enn å vinne kampen mellom to lag i Skottland», skriver han videre.