Gerrard er favoritt til å ta over Aston Villa

Rangers-manageren kan få sin første jobb i Premier League.

Aston Villa har tapt fem kamper på rad siden de slo Manchester United på Old Trafford i slutten av september, og på søndag kostet det Dean Smith jobben som manager.

Også assistent Craig Shakespeare, som tidligere har vært permanent manager i Leicester, er ferdig på Villa Park. The Athletic-journalist Gregg Evans mener det betyr at Villa snart vil ha en erstatter klar, og i tide til å lede lagets neste kamp mot Brighton.

Og den fremste kandidaten skal være Steven Gerrard.

Kjenner Purslow fra før

Christian Purslow er ingen populær mann i Liverpool etter sine år som daglig leder i LFC mellom juni 2009 og oktober 2010. Han var involvert i salget av klubben fra Tom Hicks og George Gillett – men gjorde en rekke kontroversielle avgjørelser i den jobben.

Han skal ha kalt seg selv «Finansens Fernando Torres», og var svært sentral da Roy Hodgson ble manager. Purslow er Aston Villas daglige leder.

Han vil kjenne Gerrard fra tiden sin i klubben, og det er kanskje en av grunnene til Liverpool-legenden er favoritten til å overta klubben.

VILLA-SJEF: Christian Purslow er Aston Villas daglige leder.

VILLA-SJEF: Christian Purslow er Aston Villas daglige leder.

Det gis mellom 1.91 og 2.25 i odds på at det er 41-åringen som tar over på Villa Park. Neste kandidat, den danske landslagssjefen Kasper Hjulmand, gir 6 i odds, viser Oddschecker

The Telegraph rapporterer at Gerrard og Southampton-sjef Ralph Hasenhüttl er høyt på Villas ønskeliste, og det samme melder normalt troverdige journalister i The Times.

Under kontrakt til 2024

Gerrard har kontrakt i Rangers ut 2023/24-sesongen. Han kom til Ibrox i 2018, og vant forrige sesong klubbens første ligatittel på 10 år.

Rangers leder skotske Premier League også denne sesongen, og har en luke på fire poeng ned til Celtic.

Han har tidligere denne høsten blitt linket til den ledige managerjobben i Newcastle United, uten at det virket å være

Det har blitt snakket mye om at Gerrard vil være en mulig arvtaker til Jürgen Klopp når han en dag gir seg i Liverpool FC, enten det blir når hans nåværende kontrakt går ut sommeren 2024, eller om han skulle signere en ny avtale.

For at det skal skje, er det kanskje ikke så dumt om Gerrard skulle få erfaring i en annen Premier League-klubb før han blir aktuell for den største jobben.