– Jeg vil hevde at min Liverpool-karriere var vellykket

Marko Grujic var Liverpool-spiller i fem og et halvt år, men ble aldri fast inventar i Jürgen Klopps startellever.

Marko Grujic startet kun fem kamper for Jürgen Klopps lag. I tillegg fikk han elleve innhopp fra benken. Likevel beskriver serberen sine fem og et halvt år som Liverpool-spiller som en suksess. 

– Jeg vil hevde at min Liverpool-karriere var vellykket, sier Grujic til The Athletic.

– Den var kanskje ikke det i form av antall kamper jeg spilte, eller hva jeg personlig oppnådde for klubben, men jeg forlot definitivt Liverpool som en bedre spiller enn da jeg kom til klubben, sier midtbanespilleren.

– Trenerstaben hjalp meg med utviklingen, og låneoppholdene jeg hadde gjorde at jeg fikk erfaring. 

– Jeg lærte utrolig mye av de etablerte spillerne i Liverpool om hva du må ofre for å lykkes ute på banen. Denne profesjonaliteten og hvordan du bør leve var definitivt noe jeg tok med meg.

– Jeg hadde selvsagt ønsket å spille mer, men jeg kommer alltid til å være takknemlig for den utdanningen jeg fikk i Liverpool.

Ønsket å føle seg hjemme et sted

Grujic var det første spillerkjøpet til Jürgen Klopp, da Liverpool betalte 5,1 millioner pund for ham til Røde Stjerne Beograd i januar 2016. Han ble værende i den serbiske klubben på lån frem til sesongslutt den våren.

I 2017/18 hjalp han Cardiff til opprykk til Premier League, og han hadde også to sesonger på lån hos Hertha Berlin, før han sluttet seg til Porto foran 2020/21-sesongen. I juli var han tilbake i Liverpool og deltok på treningsleiren i Østerrike, før Porto punget ut med 10,5 millioner pund for å sikre seg midtbanespilleren de hadde hatt på lån. 

– Da jeg kom tilbake til Liverpool i sommer, var jeg ikke sikker på hva som ville skje. Jeg håpet fortsatt jeg ville få sjansen i klubben. 

En samtale med assisterende sportsdirektør Julian Ward ble imidlertid oppklarende.

– Han sa at klubben følte det trolig var best på dette stadiet i karrieren at jeg spilte fast førstlagsfotball, og han sa at det var lite sannsynlig at jeg ville få det i Liverpool.

– Jeg likte meg godt i Porto, og likte tanken på komme tilbake hit. Da klubbene kom til enighet ga jeg derfor grønt lys til overgangen. Jeg tror det var en fornuftig avgjørelse for alle parter.

– Det er ikke enkelt å bli lånt ut til nye klubber hele tiden. Det føles annerledes når du spiller fast for laget som kjøpte deg. Jeg ønsket å føle meg hjemme et sted. 

– Jeg synes jeg spilte noen gode kamper for Liverpool i cupene, men det var vanskelig å spille seg til fast plass på et så godt lag. Konkurransen om plassene var tøff. Liverpool hadde betalt mange millioner for midtbanespillerne jeg konkurrerte mot.

Kjemper om andreplassen i gruppen

Porto kjemper nå om andreplassen i Champions League-gruppen som Liverpool allerede har vunnet. Med to kamper igjen å spille er de poenget foran Atletico Madrid.

Grujic gikk glipp av starten på sesongen på grunn av en hamstringskade, men siden september har han spilt 10 kamper for Porto i alle turneringer. Blant annet har han spilt i alle fire Champions League-kampene så langt. Da Porto ble knust 5-1 av Liverpool på Estadio do Dragao kom han inn fra benken i andre omgang. 

I morgen kveld vil Grujic være tilbake på Anfield for første gang etter den permanente overgangen til Porto, og han vil garantert få en varm velkomst av The Kop.

– Det føles litt rart å reise tilbake som spiller for gjestende lag, men jeg gleder meg til å komme ut på banen og oppleve den fantastiske stemningen igjen. 

– 5-1 tapet var vanskelig å takle for oss. Vi vet vi er bedre enn som så. Liverpool er et godt lag, men vi gjorde feil og ble straffet for det.

5-1: Liverpool, med Mohamed Salah i spissen, rundspilte Marko Grujic og Porto i slutten av september.

5-1: Liverpool, med Mohamed Salah i spissen, rundspilte Marko Grujic og Porto i slutten av september.

– Nå er Liverpool allerede videre i turneringen, så de har kanskje ikke den samme innstillingen som når man virkelig må vinne. Jeg kan i alle fall garantere at vi er 100 prosent motiverte. 

– Det blir hyggelig å møte alle sammen igjen. Jeg holder fortsatt kontakten med Kostas. Vi ble først kjent under min siste preseason med Liverpool, men vi er blitt veldig gode venner. Fabinho og Virgil er også gode venner. 

– Jeg hadde en god samtale med Hendo etter en første kampen i Portugal, og jeg snakket med Jürgen både før og etter kampen. Han er en av de viktigste personene i min fotballkarriere. Jeg skylder ham mye. Jeg var hans første spillerkjøp, og han hentet meg til en utrolig klubb. Jeg fikk ikke spille så mye, men Jürgen vil alltid være en av mine favorittmanagere. Det er litt av en jobb han har gjort for Liverpool.