Spekulerer i at Origi sitter i koronakarantene

Flere belgiske landslagsspillere har testet positivt for Covid-19 etter landslagsspill.

Etter Belgias VM-kvalifiseringskamp mot Wales i Cardiff var den største bekymringen sett med Liverpool-øyne at Divock Origi hadde fått en smell, og måtte byttes ut etter en snau times spill. Etter kampen beroliget landslagssjef Roberto Martinez engstelige røde supportere med at det kun dreide seg om en lårhøne, og sa at Origi helt sikkert ville bli klar til Arsenal-kampen.

Ganske så riktig var angriperen tilbake i full trening med Liverpool-troppen allerede to dager senere, den 18. november. Men da Liverpool spilte mot Arsenal nye to dager senere, var ikke Origi i troppen likevel. Det ble da meldt at han ikke var med i kamptroppen på grunn av sykdom.

De Bruyne, Hazard og Castells har avlagt positive tester

Nå spekulerer belgiske HLN i at Origi er satt i koronakarantene, etter at flere belgiske landslagsspillere har testet positivt på Covid-19. Kevin De Bruyne sto over Manchester Citys kamp mot Everton i helgen fordi han testet positivt på koronaviruset på onsdag, dagen etter Belgias kamp mot Wales i Cardiff.

Midtbanespilleren måtte derfor inn i en tidagers isolasjon, og går glipp av Citys kamper mot Paris Saint-Germain og West Ham, i tillegg til Everton-kampen. De Bruyne ble smittet selv om han er fullvaksinert.

Borussia Dortmunds Thorgan Hazard og Vfl Wolfsburgs Koen Casteels har også testet positivt, og nå spekulerer HLN altså i at Origi sitter i koronakarantene. Det belgiske avisen sier at Liverpool, uten å gå ut med det offentlig, skal ha sagt at Origi ikke har avlagt positiv koronatest. HLN skriver at de kommende dagene vil vise om Origi er smittet av viruset eller ei, samtidig som de spekulerer i at spissen er satt i koronakarantene av Liverpool som et preventivt tiltak.

TRENTE TORSDAG: Divock Origi hadde nærkontakt med blant andre Thiago Alcantara på treningsfeltet et par dager etter at han spilte landskamp for Belgia.

TRENTE TORSDAG: Divock Origi hadde nærkontakt med blant andre Thiago Alcantara på treningsfeltet et par dager etter at han spilte landskamp for Belgia.

Jürgen Klopp skal snakke med pressen klokken 14.00 i ettermiddag, og da får vi kanskje klarhet i den belgiske angriperens heletilstand, og hvorvidt han blir holdt borte fra resten av troppen som et tiltak for å forhindre koronasmitte i Liverpool-troppen.

Skulle Origi teste positivt på Covid-19 vil det selvsagt være bekymringsfullt at han var tilbake i trening og hadde nærkontakt med de andre spillerne torsdag, som var dagen etter at Kevin De Bruyne avla positiv koronatest.