16 Premier League-kamper har blitt utsatt i desember

Det blir en vanskelig terminliste-kabal for Premier League etter jul.

I desember har hele 16 Premier League-kamper blitt utsatt som følge av koronautbrudd i klubbene. Det er kun de to klubbene helt øverst på tabellen, Manchester City og Chelsea, som har unngått å få en eller flere kamper utsatt i årets siste måned. 

For Liverpools del var det Boxing Day-oppgjøret mot Leeds på Anfield som ble utsatt som følge av et utbrudd kombinert med skadekrise hos bortelaget.

Her kan du se alle de 16 oppgjørene som er blitt utsatt som følge av Covid-19. I tillegg ble Burnleys hjemmekamp mot Tottenham sent i november utsatt på grunn av snøvær.

 1. Brighton - Tottenham 
 2. Brentford - Man Utd 
 3. Burnley - Watford 
 4. Leicester - Tottenham 
 5. Man Utd - Brighton 
 6. Southampton - Brentford
 7. Watford - Crystal Palace 
 8. West Ham - Norwich 
 9. Aston Villa - Burnley 
 10. Everton - Leicester 
 11. Liverpool - Leeds 
 12. Wolves - Watford 
 13. Burnley - Everton
 14. Leeds - Aston Villa 
 15. Arsenal - Wolves 
 16. Newcastle - Everton

Burnley har fire kamper til gode

Burnley har fått tre kamper utsatt på grunn av Covid-19 i tillegg til én på grunn av snøvær. De skal spille årets siste kamp i Premier League borte mot Manchester United i kveld. Når den er spilt vil de ligge fire runder på etterskudd når runde 20 er ferdigspilt. Det er altså kun City og Chelsea som har spilt alle de 20 serierundene som planlagt. 

Tottenham, Watford og Everton er andre lag som må skvise inn flere kamper i kalenderen i 2022. De har fått utsatt tre kamper hver. Syv lag har to kamper til gode, mens syv lag - inkludert Liverpool - har én kamp som må få ny dato. 

Antall utsatte kamper: 

4 - Burnley (én grunnet snøvær)
3 - Tottenham (én grunnet snøvær), Watford, Everton
2 - Brighton, Brentford, Man Utd, Leicester, Aston Villa, Leeds, Wolves
1 - Southampton, Crystal Palace, West Ham, Norwich, Liverpool, Newcastle, Arsenal

Sky Sports har sett nærmere på datoer som kan være aktuelle for kampene som må få ny dato, og det er ikke lett når det skal spilles cuper, europeiske turneringer og landslagsfotball. Premier League får en vanskelig jobb med å sette opp terminlisten for 2022. 

Liverpool vil nok håpe at januar ikke blir aktuell når kampen mot Leeds skal få ny dato. De røde vil neppe ha flere kamper enn nødvendig når viktige spillere er i Afrikamesterskapet. «Heldigvis» skal det spilles semifinaler i ligacupen mot Arsenal i to av midtukene, noe som gjør januar måned mindre aktuell for en ekstra ligakamp.