– Vi har ikke flere vingbacker. Alle er skadet

– Alle er skadet, sier Thomas Tuchel før møtet med Liverpool.

Chelsea-manager Thomas Tuchel var alt annet enn fornøyd etter onsdagens hjemmekamp mot Brighton, som endte 1-1 etter et baklengsmål på overtid. Ikke bare ble seieren rotet bort, men vingback Reece James måtte ut med skade i løpet av kampen. I forkant av oppgjøret kom rapportene om at vingback på motsatt side, Ben Chilwell, kan se ut til å miste resten av sesongen med skade.

Tuchel mener laget hans ikke har mulighet til å være konkurransedyktige etter flere tilfeller av koronasmitte og flere skader de siste ukene. 

– Alle er skadet

Onsdag manglet Ruben Loftus-Cheek, Thiago Silva og Timo Werner fra kamptroppen i tillegg til nevnte Chilwell. I løpet av kampen måtte altså James ut med skade, og det samme gjaldt Andreas Christensen. Skulle de to miste kampen vil ikke alternativene være mange i Tuchels fembackslinje i søndagens møte med Liverpool. 

Callum Hudson-Odoi har bekledd begge vingbacker denne sesongen, og kantspiller Christian Pulisic kan også innta den rollen. Veteranene Cesar Azpilicueta og Marcos Alonso er nok mer aktuelle til søndagens kamp da de kommer med mer defensiv trygghet. På midtstopperplass kan Trevoh Chalobah og Malang Sarr komme inn ved siden av Antonio Rüdiger. 

– Vi kan ikke se frem til Liverpool-kampen nå. Vi må prøve å finne spillere som kan spille. Vi har ikke flere vingbacker. Alle er skadet, sa en meget oppgitt Tuchel etter kampen mot Brighton.

På smittefronten er det imidlertid bedring. Kai Havertz var tilbake på benken onsdag, hvilket betyr at Timo Werner nå er den eneste som er i isolasjon - og han kan rekke søndagens kamp. N'Golo Kanté var dessuten tilbake fra skade onsdag.

Chelsea er nå åtte poeng bak Manchester City i gullkampen.