Noen av disse kan få slippe til mot ShrewsburyTalentfulle unggutter på rekke og rad

Liverpool kan komme til å stille med en rekke unggutter mot Shrewsbury i 3. runde i FA-cupen. Her presenterer vi noen av dem.

Akademiet har atter en gang levert på sin viktigste oppgave i første del av sesongen 2021/2022 - å få unggutter opp på førstelaget. 

Scouseren Tyler Morton har blitt stolt på i store kamper mot AC Milan på ærverdige San Siro samt den viktige kampen mot Tottenham på nye Tottenham Hotspur Stadium. 

Conor Bradley og Max Woltman ble belønnet med Champions League-debuter på San Siro, mens spillere som Owen Beck, Harvey Blair og Elijah Dixon-Bonner har fått minutter i ligacupen. 

I skyggen av de fremtrende spillere har akademilagene hatt en mer variert første halvdel av sesongen. 

Spennende U18-lag

På tross av at flere nøkkelspillere har tatt steget opp på U23-laget har Liverpool U18 levert en svært godkjent høstsesong. Marc Bridge-Wilkinsons mannskap har ved utgangen av 2021 kun Blackburn Rovers foran seg på tabellen. 

I fraværet av tidligere ledestjerner er det en rekke spillere som har tatt steget opp og vist frem gode egenskaper.  

I det bakerste leddet har sisteskansene Harvey Davies og Fabien Mrozek begge stått solid, og spesielt scouseren Davies har vist seg svært vanskelig å overliste når han er i det umulige hjørnet. 

I forsvaret har kaptein Luke Chambers og scouseren Terence Miles vært bunnsolide gjennom høstsesongen, men det er nyervervelsen Stefan Bajcetic som har markert seg i størst grad. 

MED FØRSTELAGET: Stefan Bajcetic, som vanligvis ligger ett steg foran sine likemenn, blir hengende bak Jota på førstelagstrening.

MED FØRSTELAGET: Stefan Bajcetic, som vanligvis ligger ett steg foran sine likemenn, blir hengende bak Jota på førstelagstrening.

17-åringen var en av de siste spillerne akademiet fikk hentet før de nye overgangsreglene for unggutter tredde i kraft, og denne sesongen har han virkelig vist hvorfor Liverpool strakk seg så langt for å hente den defensive spilleren. 

Sønnnen av tidligere Celta Vigo-spiller Srdjan Bajcetic har en utmerket pasningsfot, et godt fotballhode forut for sin alder og virker også å ha den tradisjonelle balkanske krigerinnstilligen. Han har både levert presise målgivende pasninger og stanget dødballer i nettmaskene. 

På midtbanen har Melkamu Frauendorf blitt en sentral spiller i laget. Tysk-etioperen har etter en periode med tilvenning til nye omgivelser blitt en av lederne i laget, og har levert elleve målpoeng for U18-laget denne sesongen. 

Med seg på midten har han vanligvis den dype midtbaneterrieren Luca Stephenson, som er dynamoen i det unge mannskapet. 

Bobby Clark, sønn av tidligere fotballspiller Lee Clark, har allerede i sin første sesong i rødt blitt en sentral brikke for Bridge-Wilkinson. 16-åringen har scoret fire mål og levert en målgivende så langt. 

I det fremste leddet finner vi en unggutt som har scoret nesten halvparten av målene til U18-laget så langt denne sesongen. 

Oakley Cannonier, som allerede er godt kjent blant fanskaren på grunn av sin rolle som ballgutt i Divock Origis 4-0-mål mot Barcelona, har allerede scoret opp mot tjue mål for Liverpool U18. 

17-åringen er en fotrapp goalgetter, som scorer flesteparten av målene sine på første touch med den foretrukne høyrefoten. Med sitt lynraske hode, som har høstet lovord fra selveste Jose Mourinho, er dette en ung gutt å se opp for fremover. 

Spillere som Tommy Pilling, James McConnell og Harvey Blair er også klare til å ta over stafettpinnen når Cannonier blir vurdert til å være klar for større oppgaver. 

OVERLISTER KEEPEREN: Cannonier har fått sitt gjennombrudd på akademiet.

OVERLISTER KEEPEREN: Cannonier har fått sitt gjennombrudd på akademiet.

Europaeventyr

I skyggen av førstelagets eventyrlige Champions League-gruppespill har ikke U19-laget ønsket å være noe dårligere. 

Bridge-Wilkinsons gutter har tydelig trivdes godt med å følge førstelaget på eventyr i Europa, og er videre til åttendedelsfinalen i UEFA Youth League etter å ha vunnet sin gruppe med Atletico Madrid, AC Milan og Porto. 

Laget som helhet har levert strålende i kampene, men om vi må trekke frem en spiller som har imponert er det Max Woltman. Scouseren scoret tre av målene som hjalp de rødkledde til gruppeseier, samtidig som han arbeidet utrettelig i hvert eneste minutt. Han fikk sin velfortjente belønning med et innhopp mot AC Milan i Liverpools siste kamp i gruppespillet. 

Med et godt sammensatt lag med kvalitet i samtlige ledd kan dette unge Liverpool-laget nå langt i den gjeve turneringen. 

JUBEL: Jarell Quansah feirer scoring mot Atletico Madrid.

JUBEL: Jarell Quansah feirer scoring mot Atletico Madrid.

Tøft møte med seniorfotballen

Liverpool har nok en gang stilt med et U21-lag som har fått bryne seg på seniorlag i EFL Trophy. Det har nok en gang vist seg å bli for tøft for ungguttene. 

I en gruppe med Bolton, Port Vale og Rochdale ble ungguttene flere nummer for små, og endte med 1-13 i målforskjell. 

De eneste spillerne som fikk markert seg spesielt i postiv grad var Elijah Dixon-Bonner og Tyler Morton, som begge fikk vist seg klare for utfordringene seniorfotballen har å by på. 

KLAR: Dixon-Bonner imponerte mot seniormotstand.

KLAR: Dixon-Bonner imponerte mot seniormotstand.

Reservelag i bunnstrid

For Liverpool U23 har første halvdel av 2021/2022 sesongen vært svært tøff, og Barry Lewtas menn har bare plukket 15 poeng så langt, bare fire poeng flere enn Blackburn på sisteplass. 

Det er brasilianeren Marcelo Pitaluga som vanligvis har voktet buret, og det har vist seg å være en utakknemlig oppgave. 19-åringen har sluppet inn hele 25 mål på bare ti kamper - et snitt på 2,5 mål per kamp. 

Foran han er Billy Koumetio en fast brikke, men den gigantiske franskmannen sliter fortsatt med å luke ut konsentrasjonssviktene fra spillet sitt. I sin første sesong på U23-laget har Jarrell Quansah imponert nok til å bli inkludert på benken i den nylige kampen mot Tottenham, selv om det naturligvis fortsatt er steg å ta for 18-åringen. 

Kaptein Tom Clayton er alltid like pålitelig i det defensive arbeidet, selv om det ikke er nok kvalitet i bunn til å slå gjennom på førstelaget. 

På backene er Owen Beck og Conor Bradley selvskrevne, og begge har vist hvorfor de trener med førstelaget. Begge er store offensive ressurser, med henholdsvis tre og seks målpoeng hver. 

I midtbaneleddet har Dixon-Bonner tatt store steg fra tidligere, og har blitt en drivende kraft i U23-laget. Mateusz Musialowski må fortsatt bli en bedre lagspiller, men er allikevel en viktig brikke i Lewtas mannskap. 

DRIBLEFANT: Musialowski har tekniske egenskaper som er få spillere forunt, men må ta bedre valg på banen.

DRIBLEFANT: Musialowski har tekniske egenskaper som er få spillere forunt, men må ta bedre valg på banen.

Selv med en solid midtbane og gode offensive backer har mål vært en mangelvare for Liverpool U23, mye på grunn av manglende målscorere. 

18 år gamle Woltman er toppscorer med tre mål på over 13 kamper, tall som ikke imponerer nevneverdig. Hans makker Jack Bearne står bare med to mål på 900 minutter. 

Heldigvis for Barry Lewtas er Thomas Hill, en målfarlig boks til boks-midtbanespiller, og Layton Stewart, akademiets storscorer, snart tilbake fra lange kneskader og kan bidra med mål dersom de finner tilbake til formen.