Chelsea-stjerne hyller Salah

Mason Mount mener Mohamed Salah har vært Premier Leagues beste spiller i 2021.

Mohamed Salah har en rekke ganger denne høsten blitt omtalt som verdens beste spiller av både kolleger og eksperter, og han er både toppscorer og den som har levert flest målgivende pasninger i Premier League denne sesongen. 

Nå kaster Chelsea-spiller Mason Mount seg på hyllesten. I forkant av søndagens kamp mot Liverpool har han snakket med Amazon Prime Video om hvem han mener har vært Premier Leagues beste spiller i 2021. 

– Flere kan nevnes, men for øyeblikket er Mohamed Salah helt der oppe. Han scorer så mange mål og leverer mange målgivende pasninger i tillegg, sier Mount.

God mot Chelsea

Salah, som hadde et vanskelig opphold i Chelsea mellom 2014 og 2015, har tidvis latt gamleklubben få svi etter at han tok turen til Liverpool i 2017. Tre mål har det blitt, inkludert et susende langskudd 2019 og utlikningsmålet på straffespark i det motsatte oppgjøret denne sesongen. I tillegg har han levert to målgivende pasninger. 

– Han er en stor spiller som møter opp i de store kampene og scorer viktige mål, sier Mount om sin kollega. 

– Det er viktige egenskaper for en spiller. Salah setter en veldig høy standard for tiden, sier han.

Mount har selv hatt en god sesong med syv mål og fem målgivende pasninger på 17 kamper for Chelsea, som er nummer to på Premier League-tabellen selv om de er inne i en liten formsvikt. 

22-åringen har gode minner fra Anfield forrige sesong, da han scoret kampens eneste mål og sørget for at Chelsea dro hjem med tre poeng.