Elliott kan være tilbake i trening med laget i januar

Ungguttens opptrening ser ut til å gå som planlagt.

James Pearce i The Athletic kommer mandag morgen med en hyggelig oppdatering når det gjelder langtidsskadde Harvey Elliott. Allerede i januar kan 18-åringen være tilbake i trening sammen med resten av laget. 

Situasjonen ser langt lysere ut enn det mange kunne frykte da unggutten måtte ut med skade mot Leeds for tolv uker siden. Ankelen gikk ut av ledd og Elliott måtte ut på båre etter en takling fra Pascal Struijk. 

Siden den gang har imidlertid unggutten lagt ut mange bilder og videoer på sin Instagram-konto, og vi har sett at han har tatt stadig nye steg i opptreningen.

På banen i februar?

Mye av treningen gjør han sammen med David Rydings, mannen som har spesialisert seg på rehabilitering og derfor er en viktig mann i Liverpools trenerapparat. De siste ukene har vi sett at Elliott løper utendørs igjen, og hele veien følger Rydings med tett.

Pearce skriver at ankelen fremdeles er stiv og at det gjenstår en del viktige hindre før vi igjen kan se Elliott på banen. Det å få ankelen i sving igjen når det kommer til de spesielle bevegelsene en fotballspiller gjør, kan ta tid. Dessuten er det ikke helt usannsynlig at det kan komme tilbakeslag. 

Men dersom alt går etter planen kan Elliott være tilbake på banen allerede i februar, og få med seg de siste tre månedene av sesongen. Et scenario ikke mange våget å håpe på da vi så bildene fra Elland Road i september, men som klubben nå anser som realistisk, ifølge The Athletic.

Sterk mentalt

– Jeg aner ikke når Harvey vil være tilbake. Vi tenker langsiktig og vil ikke gjøre noe forhastet, sa Jürgen Klopp nylig da han ble spurt om hvordan det går med Elliott.

Manageren snakket også om hvor imponert han har vært over Elliotts innstilling under skadeoppholdet.

– Mentalt sett er Harvey en ganske gammel sjel. Han er veldig moden for alderen og aksepterer situasjonen, og takler den. Noen dager prøver jeg å oppmuntre ham, men det behøves sjelden. I tillegg har han en herlig familie hjemme, sa Klopp.

I tillegg til Elliott er Roberto Firmino og Curtis Jones ute med skade for Liverpool, men de nærmer seg trening igjen. Joe Gomez og Naby Keita var tilbake i full trening med laget forrige uke.