Veteranens kontrakt utgår i 2022Går James Milner inn i sitt siste halvår i Liverpools røde drakt?

Når vi går inn i 2022 er det en av veteranene i Klopps Liverpool som er på utgående kontrakt. Mye tyder på at han forlater de rødkledde.

James Milner er i en ekslusiv gruppe spillere som har overlevd hele Klopps periode i Liverpool. Bare Roberto Firmino, Jordan Henderson, Joe Gomez og Divock Origi har maktet det samme, som fremhever den utrolige utviklingen til laget. 

Allikevel har veteranen Milner, som allerede var 29 år gammel da tyskeren kom til klubben, vært en sentral brikke i hele reisen, både som spiller og som kulturbærer. 

Nå kan mye tyde på at 35-åringen går inn i sin siste periode med klubben han har vunnet det meste med. 

Liverpool-legende

Selv om Milner har spilt for flere digre klubber i karrieren - Leeds United, Newcastle United, Aston Villa og Manchester City - vet alle hvilket lag han kommer til å huskes best i. 

Med Liverpool har briten vunnet de gjeveste trofeene - Premier League (som han allerede hadde vunnet to ganger), Champions League og VM for klubblag. 

Han inneholder også noe overraskende assist-rekorden i Champions League, som han fikk da de rødkledde tok seg helt til finalen i 2017/18-sesongen. 

Under tiden i Klopps Liverpool har 35-åringen vist at han er mye mer enn en hardtarbeidende, gammeldags midtbanespiller. 

GODT SAMARBEID: Milner og Klopp har vunnet det meste sammen.

GODT SAMARBEID: Milner og Klopp har vunnet det meste sammen.

Fanebærer

Viktigheten av Milner for Klopps prosjekt i Liverpool kan ikke underdrives.

Midtbanekrigeren har vært en fanebærer for kulturen den tyske manageren ønsket å bygge i klubben, og den utrolige arbeidsinnsatsen både på og utenfor banen har tatt hele klubben fremover. Det er bare Roberto Firmino som har flere kamper under Klopp enn ham. 

Denne sesongen står 35-åringen, som blir 36 år neste uke, med hele 17 kamper i den røde drakta. Atter en gang har han vist seg å være en nødvendig spiller. 

Julen ble feiret på sedvanlig vis - med den ytterste profesjonalitet og med måte. 

Mer å oppnå

Selv om Jurgen Klopp nok gjerne ønsker Milner med seg noen år til, og gjerne også i trenerteamet på sikt, vil nok veteranen føle at han har mer å oppnå på banen. 

Ledelsen viste med Gini Wijnaldum-situasjonen at de kunne være brutale med kontrakter dersom de anså at en spiller var over middagshøyden, og det må Milner sies å være. 

Med 576 kamper i Premier League, og bare tre menn foran seg på kamp-listen, øyner nok veteranen en gjev rekord som sannsynligvis aldri vil slås. Sannsynligheten for å ta den øker ved å spille for en mindre klubb. 

Viktigheten hans på banen i hans periode i klubben kan ikke underdrives, og bidragene hans som forbilde utenfor banen kommer til å bære frukter i lang tid gjennom de nye lederne som Trent Alexander-Arnold og Andy Robertson.