1. januar kan flere spillere kontaktesFransk superstjerne, klassestoppere og ettertraktet midtbanespiller - disse spillerne på utgående kontrakt kan Liverpool hente

Idet januar innledes er det flere spillere som bare har seks måneder igjen av sine kontrakter, og som kan kontaktes av andre klubber. Vi har sett på hvilke av spillerne som kan være mest aktuelle for Liverpool.

For Liverpools del tyder alt på at januarvinduet blir et rolig vindu. Forrige januar ble de rødkledde tvunget til å hente to midtstoppere - Ozan Kabak og Ben Davies - som kriseløsninger i forsvaret, men det er ingen indikasjoner på at Klopp må på handletur denne gangen. 

Av andre Premier League-klubber skal nyrike Newcastle forsøke å kjøpe seg ut av nedrykkstrøbbel og Chelsea er på desperat venstreback-jakt. De andre lagene har nok også følerne ute hvis det skulle dukke opp muligheter. 

Samtidig som vinduet åpner kan en rekke spillere kontaktes på grunn av utgående kontrakter. 

James Milner er på utgående kontrakt, og det vil frigjøre en plass på midtbanen dersom den ikke fornyes. Samtidig trengs det forsterkninger i angrepet bak fronttrioen, spesielt dersom Divock Origi forlater klubben.

Det er også noen spennende stoppere tilgjengelig dersom Klopp vil forsterke det bakerste leddet ytterligere. 

Dette er spillerne Liverpool kan kontakte i januar. 

Franske superstjerner

I det fremste leddet er det spesielt et navn som umiddelbart peker seg ut. 

Kylian Mbappe har bare seks måneder igjen av kontrakten, og mye tyder på at han har bestemt seg for å ta et nytt steg i karrieren. Franskmannen, som har rukket å bli 23 år gammel, har tidvis flørtet med Liverpool i media. 

Lønnskravet til superstjernen gjør det lite sannsynlig at Liverpool kan finansiere ham, men kanskje kan det felles Nike-samarbeidet være noe som kan hjelpe frem en løsning. Mbappe selv har uttalt at han verdsetter livserfaringer høyere enn å tjene penger, men det spørs om representantene hans er enige i det. 

23-åringen har ikke lagt skjul på at drømmen hans er å spille for Real Madrid, men med den spanske ligaen i sin verste forfatning på flere år kan det tenkes at han heller ønsker å utfordre seg i Premier League når han går inn i sine beste år som fotballspiller. 

Vi har tidligere skrevet en sak om Mbappe + Liverpool. Den kan leses her

GJENSIDIG BEUNDRING: Mbappe liker Klopp, og motsatt. Hvorfor ikke forenes?

GJENSIDIG BEUNDRING: Mbappe liker Klopp, og motsatt. Hvorfor ikke forenes?

Ousmane Dembele er et annet navn som naturlig nok ofte trekkes frem som et alternativ. 24-åringen ble hentet for svimlende 120 millioner pund av Barcelona da han bare var 20 år gammel, men har slitt siden det. 

Gjentakende skadeproblemer har sørget for at utviklingen har stagnert. På tross av problemene står lynvingen med 53 målpoeng på 126 kamper - ikke håpløse tall. 

Liverpool skal ha vært interessert i Dembele allerede før han bemerket seg for alvor i Dortmund med drible- og avslutningsferdighetene med begge føtter, og er det en mann som kan få liv i ham er det nok Klopp. 

To unggutter som har markert seg i engelsk fotball blir også tilgjengelige. 

Ben Brereton Diaz ble linket til Liverpool da han slo gjennom i Nottingham Forest bare 17 år gammel - og het Ben Brereton - men klarte ikke umiddelbart å følge opp den gode starten.

Etter en overgang til Blackburn Rovers slet han lenge med å markere seg, men på utrolig vis fant en Football Manager-entusiast ut at Brereton var tilgjengelig for det chilenske fotballandslaget gjennom hans mor. Siden den gang har pilen bare pekt en vei. 

22-åringen står allerede med 20 mål i Championship denne sesongen, og kan skyte den gamle storheten tilbake til det gjeve selskapet dersom han ikke plukkes opp av større klubber. 

UTROLIG HISTORIE: Ben Brereton Diaz har tatt store steg etter at han ble chilensk landslagsspiller.

UTROLIG HISTORIE: Ben Brereton Diaz har tatt store steg etter at han ble chilensk landslagsspiller.

Arsenals unge spiss Eddie Nketiah er også på utgående kontrakt, dersom Liverpool ønsker å gjøre en lignende avtale som med Dominic Solanke i 2017. 22-åringen er ikke foretrukket av Mikel Arteta, men har allikevel scoret fem mål på de syv kampene han har fått. 

En annen spiller det er verdt å merke seg at er på utgående kontrakt er Luis Suarez, selv om Liverpool ikke kommer til å hente tilbake uruguayaneren. 

Kraftfulle midtbanespillere og gammel flamme

Som nevnt tidligere vil James Milners ventede exit frigjøre en plass i Liverpools midtbaneledd, hvor det spesielt er to spillere med et halvt år igjen av kontrakten som utpeker seg. 

Franck Kessie har vært linket til Klopps lag tidligere, men det er først de siste årene i Milan-trøya at han virkelig har begynt å utfolde seg. Forrige sesong ble det 13 mål og seks målgivende fra hans midtbaneposisjon, og denne sesongen har det allerede blitt fem mål på 16 kamper. 

Ivorianeren er en real kraftpakke med lignende fysikk som Gini Wijnaldum, med strålende teknikk samt godt sluttprodukt. Midtbanemannen fylte nylig 25 år, og er en spiller Liverpool garantert har speidet på. 

De rødkledde har tidligere vært linket til Borussia Monchengladbachs Denis Zakaria, og de ryktene vil nok ikke avta nå. Den 25 år gamle midtbanekontrolløren har også blitt linket til Manchester United, og ser ut til å ønske seg til Premier League. 

Liverpool skal ha vært reellt interesserte i Todd Cantwell da han var på sitt beste i 2019/20-sesongen, men la aldri inn noe konkret bud på unggutten. 23-åringen har ikke funnet tilbake til storformen siden det, men dersom han gjør det vil Klopp og co sannsynligvis være langt fremme i køen. 

Marseilles 22 år gamle midtbanespiller Boubacar Kamara er en viktig brikke i det franske laget, men ser ikke ut til å forlenge kontrakten sin. Unggutten søker seg vekk, og flere klubber i England skal være interesserte. 

Stopperkjemper

Liverpool er godt forspent i det bakerste leddet, men fristelsen kan bli for stor dersom noen av de tilgjengelige stopperne ser seg selv i rødt. 

Antonio Rudiger ser ikke ut til å få kontraktstilbudet han ønsker fra Chelsea, og kan nå se seg om etter en ny klubb. Real Madrid virker mest sannsynlig, og det mangler ikke interesse for den tyske stopperen som er blant verdens aller beste i sin posisjon. 

Heller ikke Andreas Christensen har kommet til enighet med London-laget om en ny kontrakt. Den danske 25-åringen var blant annet bunnsolid i Champions League-finalen da Chelsea slo Manchester City, og kan nå bli hentet for en slikk og ingenting. 

En annen tysk gigant, Niklas Sule, er også på utgående kontrakt. 26-åringen har imidlertid vist svakheter i en høy forsvarslinje, som gjør ham lite aktuell for Liverpool. Han kan fort ende opp i en annen Premier League-klubb.