Forfall på forfall for Leicester, som har måttet trene individuelt

Liverpool hadde midtstopperkrise forrige sesong, men i år er det Leicesters tur.

Liverpool-supportere kan huske med grøss og gru tilbake til de mange midtstopperkonstellasjonene i 2020/2021-sesongen, og på den måten sikkert sympatisere en smule med Brendan Rodgers.

Denne sesongen har den tidligere Liverpool-treneren på et eller annet tidspunkt måtte klare seg uten forsvarsspillere som Wesley Fofana, Jonny Evans, Jannik Vestergaard, Daniel Amartey, Ryan Bertrand, Luke Thomas, Richard Pereira, Timothy Castagne og James Justin, på grunn av skade eller sykdom.

Hvem er ute? 

James Justin og Wesley Fofana er langtidsskadet. I forrige ligakamp mot Newcastle, tilbake til 12. desember, måtte både Jonny Evans og Çağlar Söyüncü rapportere ny hamstring-skader.

Unge Boubakary Soumaré erstattet da Evans, som kun varte seks minutter.

IKKE SPILT KAMP PÅ EN STUND: Wilfred Ndidi og Leicester har hatt uforutsigbare treninger og kampforberedelser.

IKKE SPILT KAMP PÅ EN STUND: Wilfred Ndidi og Leicester har hatt uforutsigbare treninger og kampforberedelser.

Men siden de to siste ligakampene ble utsatt har «The Foxes» fått litt tid til å plastre sammen troppen.

Situasjonen er usikker for spillere som Kelechi Iheanacho, Ademola Lookman, Jannik Vestergaard, Ayoze Pérez og Hamza Choudhury.

De unge alternativene Vontae Daley-Campbell og Filip Benkovic er uaktuelle.

Vanskelig uke

Den defensive midtbanespilleren Wilfred Ndidi sier til LFCTV at det har vært en krevende treningsuke med skader og isolasjon, men at det skal bli fint å spille kamp igjen.

– Vi må følge protokollene, og det har vært vanskelig fordi vi har ikke fått trent sammen som en gruppe. Vi har trent individuelt på grunn av COVID-19, men vi får bare se hva som skjer. 

– Vi måttet være hjemme i noen dager, så det føles lenge siden. Nå har vi en kamp snart, men vi har egentlig ikke kunnet trene ordentlig sammen.

KAN BLI GJENSYN MED DANNY: Danny Ward og Danny Ings takker Liverpool-fansen på Anfield i 2018.

KAN BLI GJENSYN MED DANNY: Danny Ward og Danny Ings takker Liverpool-fansen på Anfield i 2018.

Liverpool har også sine forfall på grunn av suspensjoner, skader og korona. Det førte til en tynn midtbane mot Tottenham søndag.

– De mangler også noen spillere, men det er fotball. Noen ganger har du spillere ute med skade. Det er noe du må håndtere. 

Hvem tror media at starter? 

The Leicester Mercury tror vi kan få se tidligere Liverpool-spiller Danny Ward i buret. 

De er usikre på om Evans og Söyüncü, om de er klare, blir risikert i ligacupen. Da kan Daniel Amartey returnere, og få med seg midtbanespiller Ndidi på stopperplass.

Midtbanemotor Youri Tielemans gjorde denne uka et TV-intervju for Sky Sports, og det blir sett på som et tegn på at han er frisk og spilleklar. 

Dette er laget som tippes, med flere spørsmålstegn: Ward; Castagne, Amartey, Ndidi, Bertrand; Tielemans, Soumare, Dewsbury-Hall; Iheanacho, Daka, Barnes.

OPPDATERT! På dagens økt skal følgende ha trent: James Justin, Jamie Vardy, Kasey Mcateer, Lewis Brunt, Patson Daka, James Maddison, Jannik Vestergaard, Ben Nelson, Ricardo Pereira, Ayoze Pérez, Boubakary Soumare, Kiernan Dewsbury-Hall og Çağlar Söyüncü.

Liverpool - Leicester kan du se fra 20:45 på V Sport 1 og Viaplay.