– Hvis jeg kunne hentet en spiller i verden til mitt lag ville det vært Salah

Alan Shearer er ikke i tvil om hvem som er verdens beste fotballspiller for øyeblikket.

Etter scoringen mot Milan i midtuken står Mohamed Salah med 20 mål og ni målgivende i alle turneringer denne sesongen. I Premier League har egyperen flest mål og målgivende samtidig som han ligger like bak Sebastian Haller og Robert Lewandowski på toppscorerlisten i Champions League.

De får Alan Shearer til å dra på med store superlativer for å beskrive 29-åringen. 

– Mohamed Salah er klodens beste fotballspiller for øyeblikket. Den beste målscoreren og den beste spilleren, punktum, sier den tidligere Blackburn- og Newcastle-spilleren i hans spalte i The Athletic.

DOMINERENDE DUO: Alan Shearer mener Mohamed Salah klodens beste spiller for øyeblikket, foran Messi, Ronaldo og resten av verden. Her er duoen sammen med Van Dijk og Alisson på Ballon d'Or-gallaen i 2019.

DOMINERENDE DUO: Alan Shearer mener Mohamed Salah klodens beste spiller for øyeblikket, foran Messi, Ronaldo og resten av verden. Her er duoen sammen med Van Dijk og Alisson på Ballon d'Or-gallaen i 2019.

Leverer stabilt, også mot de beste

Shearer er fremdeles alene på toppscorer-listen i Premier League med 260 ligamål for Newcastle og Blackburn på 90- og tidlig 2000-tallet. 51-åring la fotballskoene på hyllen i 2005 og innehar fremdeles rekorden med god margin ned til nummer to på listen.

For øyeblikket er det Harry Kane, Jamie Vardy, Romelu Lukaku og nettopp Mohamed Salah som er hans største utfordrere på listen over flest mål i Premier League. Egypteren står med 110 Premier League-mål på litt over fire fulle sesonger i den engelske toppdivisjonen.

Rekordholderen mener egypteren presterer like godt i vanskelige kamper, som mot enklere motstand.

– Den lille magikeren gjør sine ting i den beste ligaen i verden og han gjør det mot de beste lagene, i de aller største kampene. Om det er mot Manchester City, Chelsea, Manchester United, Everton, Atletico Madrid eller AC Milan, sier Shearer.

49-åringen er også mektig imponert over hvor stabilt han leverer i den røde drakten.

– Uke inn og uke ut, år inn og år ut utfører Salah magi. Hvordan han kom på syvende plass i Ballon'Dor er noe å lure på.

Det endte opp med Lionel Messi på toppen av listen, for syvende gang. Engelskmannen vil likevel ikke ha en annen spiller enn Salah på sitt lag.

– Det er en besettelse med Lionel Messi og Cristiano Ronaldo som er forståelig gitt hvor dominerende de har vært i den moderne tiden, sa Shearer før han la til:

– Hvis du ga meg valget mellom hvilken som helst spiller som skal spille for mitt lag ville det vært Salah.

I MIDTUKEN: Mohamed Salah scoret sitt tjuende mål for sesongen på San Siro på tirsdag.

I MIDTUKEN: Mohamed Salah scoret sitt tjuende mål for sesongen på San Siro på tirsdag.

Møter Aston Villa

På lørdag møter de røde Steven Gerrards Aston Villa. Egypteren har møtt Birmingham-klubben fem ganger tidligere, og har levert veldig gode tall.

I det første møtet med løvene ble han byttet ut etter 63 minutter uten målpoeng, men etter dette har det gått veldig bra mot helgens motstander.

Han står for øyeblikket med fem målpoeng, som vil si en mål-involvering i snitt i hver kamp. Fire mål og en målgivende har 29-åringen på sine fem kamper mot Villa.

I fjorårets sesong scoret han to mål i det skrekkelige 2-7 tapet på Villa Park, og et mål da Liverpool revansjerte seg i 2-1 seieren på Anfield i april.

Liverpool møter Aston Villa på Anfield kl. 16.00 på lørdag. Kampen kan sees på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.