– Kanskje det hadde vært en morsom idé som målfeiring en gang

Takumi Minamino var en gang i Guinness Rekordbok.

I januar 2014, da Takumi Minamino var 19 år gammel, kom han inn i Guinness Rekordbok. Rekorden var antall «high-fives» på ett minutt.

– Ja jeg holdt rekorden for flest «high-fives» på ett minutt, men jeg tror rekorden er slått. Det skjedde da jeg spilte for Cerezo Osaka, og det var et arrangement organisert av klubben for de som bodde i nærområdet i byen, forteller Minamino til Liverpoolfc.com

– Rundt 200 mennesker stilte seg opp på rekke i et handlesenter, og siden jeg var den yngste spilleren på laget ble jeg valgt til å være med.

Han utelukker ikke at det kan være en idé for en målfeiring en gang.

– Jeg måtte løpe ned ved rekken, og gi «high-fives», og klarte å komme inn i Guiness Rekordbok. Det er et godt minne, og vi snakker fortsatt om det. Kanskje det hadde vært gøy om jeg feiret et mål for Liverpool på den måten!

Minamino rakk 187 «high-fives». Rekorden ble slått i april 2016 i San Diego i USA, da en ny rekord på 290 ble satt. Den rekorden står fortsatt, ifølge Guinness

Trives i Liverpool

Minamino har spilt 13 kamper for de røde denne sesongen, og har scoret fem mål. Totalt har han nå 44 kamper for Liverpool FC.

– Jeg har hatt det veldig bra i denne klubben. Som barn drømte jeg om å spille for Liverpool, og jeg pleide å se Liverpool sine kamper. Premier League er en av de mest populære ligaene i Japan. Det var drømmen min å spille i denne ligaen, så jeg har hatt en veldig fin tid her, og vil gjerne bidra enda mer, sier han.

– Det er av og til litt for mye skyer og regn her, men det er greit. Av den engelske maten liker jeg «fish and chips». Atmosfæren i byen er veldig god, men på grunn av Covid har jeg ikke hatt nok muligheter til å utforske England ennå. Jeg vil gjerne finne ut mer om England i fremtiden.

Japaneren kom til Liverpool i januar 2020 – noen måneder før alt stengte ned. Det gjorde starten i et nytt land ekstra vanskelig.

Hadde godt av utlånet

Like før overgangsvinduet stengte i januar forrige sesong, ble Minamino lånt ut til Southampton. Der scoret han to mål på ti kamper i andre halvdel av sesongen.

– Som spiller var det veldig viktig for meg å spille i kamper for å bli vant med tempoet og kraften av fotball i Premier League. Siden jeg har kommet tilbake til Liverpool, føler jeg at erfaringen med å gå til Southampton har vært veldig bra, men jeg ønsker fortsatt å gi mer og bruke den erfaringen med å spille på et høyt nivå.

– Alt er på et høyere nivå i Premier League. Omstillingen fra angrep til forsvar går veldig raskt, og hurtigheten i spillet er mye høyere også. Alt er på et høyere nivå, og du må bli vant med det for å spille på det nivået.

Minamino fyller 27 år i midten av januar.

– Som fotballspiller er den beste alderen når du er mellom 26 og 30, og det er når du kan være på toppen som spiller. Når jeg er på den alderen ønsker jeg å spille så mange kamper som mulig, men jeg er i den beste klubben i verden, og kan være på mitt beste punkt i karrieren i denne klubben.

– Jeg ønsker å bidra så mye som mulig, og det er det beste jeg kan gjøre, sier han.

Det ligger an til at «Taki» vil få mye spilletid i januar, når Liverpool må klare seg uten Sadio Mané og Mohamed Salah, og har kamper i både ligacupen og FA-cupen i tillegg til Premier League.