Mange av Newcastles supportere var ikke født sist nordøst-klubben vant foran The Kop

Stemningen er laber i Newcastle-leiren foran torsdagens besøk på Anfield, og historien er heller ikke på nordøst-klubbens side.

Man må helt tilbake til en ligacupkamp i 1995, altså for 26 år siden, for å finne sist Newcastle vant på Anfield. Da scoret Steve Watson vinnermålet for The Magpies. 

Newcastles eneste Premier League-seier på Anfield kom i april i 1994, da Andy Cole og Rob Lee gjorde målene for Kevin Keegans mannskap.

Eddie Howes gutter ble knust 4-0 av Leicester i helgen, og nå prøver den ferske Newcastle-manageren å få sine spillere til å heve hodet foran oppgjøret på Merseyside. 

– Mange hang med hodet og var skuffet etter Leicester-kampen, innrømmer Howe til Chronicle.

– Nå må vi børste av oss støvet og se fremover. Vi må selvsagt gjøre ting bedre mot Liverpool enn vi gjorde mot Leicester, og spesielt defensivt.

Kjemper for å unngå nedrykk

Newcastle ligger nest sist i Premier League, med ti poeng på 16 kamper, noe som er det samme som bunnlaget Norwich.

En av dem som skal forsøke å heve hodet etter Newcastles største tap for sesongen er spissen Callum Wilson. Han er fullt klar over at Liverpool bare har tapt en av sine 24 kamper i alle turneringer denne sesongen, og er ubeseiret på hjemmebane. 

– Vi vet hvordan Liverpool er, men vi kan kjempe mot hvem som helst. Vi reiser ikke dit og tenker at vi allerede er slått. Vi må plukke poeng mot storklubbene, og det må vi begynne med på torsdag, sier han til The Northern Echo.

– Vi ønsker å få tapet mot Leicester ut av systemet med en gang, og nå har vi sjansen allerede i midtuken. 

Newcastle tok sin første seier for sesongen da de slo Burnley tidligere denne måneden, men mye av optimismen etter den seieren forsvant på King Power Stadium. 

– Vi er skuffet. Etter et så godt resultat, var det skuffende å tape med slike sifre, innrømmer Wilson.

Liverpool - Newcastle spilles torsdag kveld klokken 21.00, og blir vist direkte på TV 2 Sport Premium.