Tierney skal sitte i VAR-rommet under storkampen på Stamford Bridge

Jürgen Klopp la ikke skjul på hva han mente om Paul Tierney etter kampen mot Tottenham.

– Jeg har ingen problemer med noen andre dommere, det er bare deg, sa Jürgen Klopp til dommer Paul Tierney umiddelbart etter kampslutt i London. Det ble plukket opp av TV-kameraene.

40-åringen har dømt Liverpool i 16 kamper siden 2017.

– Jeg aner ikke hva problemet hans er med meg. Helt ærlig, jeg aner ikke. Jeg har ikke noe problem, sa Klopp til Sky Sports sin utsendte reporter etter kampen.

– Vi trenger bare en objektiv dommer som ser situasjonene og dømmer, ikke en som har meninger, sa Klopp videre.

To veldig kontroversielle avgjørelser

Klopp var mest opprørt over at Liverpool ble snytt for et soleklart straffespark da Diogo Jota ble løpt ned bakfra av Emerson Royal. Den brasilianske backen hadde i tillegg det gule kortet fra før.

Situasjonen ble ikke sjekket av VAR.

Det som har fått mest oppmerksomhet etter kampen, er at England-kaptein Harry Kane fikk bli på banen etter en skrekktakling på Andy Robertson. Med knotter, mye kraft og langt over bakken, hadde ikke England-kapteinen kontroll. Robertson hoppet, og unngikk skade – men Tierney nøyde seg med det gule kortet uten at VAR blandet seg inn.

Frustrasjonen ble da stor i Liverpool-laget, og blant supporterne, da VAR faktisk ble brukt senere i kampen og Robertson fikk et rødt kort, som i og for seg var riktig idømt.

Gir mange kort

Liverpool har toppet Fair Play-tabellen i Premier League i samtlige hele sesonger under Klopp, men er nede på fjerdeplass etter kortene mot Spurs.

De røde har fått 25 gule og ett rødt kort denne sesongen, etter 18 serierunder. Et snitt på 1,4 kort i hver kamp. Forrige sesong ble det 40 gule kort på 38 kamper. På de 16 kampene der Tierney har dømt de røde, har han gitt 28 gule og ett rødt.

FRUSTRERT: Jürgen Klopp var alt annet enn fornøyd med dommeren etter søndagens kamp.

FRUSTRERT: Jürgen Klopp var alt annet enn fornøyd med dommeren etter søndagens kamp.

Men det er ikke sikkert det var kortene Klopp siktet til, da han tok for seg Tierney. Vi kan også huske hjemmekampen mot Manchester United forrige sesong, da de røde spilte 0-0 mot Manchester United. Da spilte Xherdan Shaqiri en ball over United-forsvaret slik at Sadio Mané kunne løpe gjennom og komme alene med David de Gea – bare for å se Tierney blåse av for pause, før overtiden var ferdig.

VAR-ansvar i storkamp

Mye av kritikken mot Tierney etter kampen mot Spurs, har gått på at han unnlater å ta store avgjørelser, og lener seg på at VAR skal ordne opp. Når VAR da ikke blander seg inn, blir det problematisk.

Søndag 2. januar skal Liverpool til Stamford Bridge for en svært viktig kamp på toppen av tabellen. Da er Anthony Taylor satt opp som hoveddommer – men Tierney skal igjen være involvert – denne gang med ansvar for VAR.