– Vi vet at det er ei luke, men også at vi er kapable til å tette den, og det er planen

Diogo Jota var fornøyd med året 2021, men er offensiv for 2022 som starter med toppkamp.

– Vi vet at det er ei luke, men vi vet også at vi er kapable til å tette den, og det er planen, sier Diogo Jota til Liverpoolfc.com.

Med Liverpool-tap tirsdag og uavgjort onsdag for Chelsea, er det Manchester City som er på topp ved årets utgang. De lyseblå har åtte poeng ned til Chelsea og ni til de røde, men Jürgen Klopps menn har en kamp mindre spilt.

– Det er som det er, vi kan ikke velge hvem vi skal spille mot i neste kamp. Vi vet at det er Chelsea borte. Vi spilte uavgjort mot dem hjemme, og vet at det blir ikke lett.

– Begge ønsker å tettet luka, men minst en av oss vil henge etter. Det er en stor kamp. Vi må være på vårt beste. Jeg vet at hvis vi er det, kan vi vinne der.

Trekker frem Alissons hodestøt

Jota kan se tilbake på et godt 2021. Etter at han mistet store deler av året med skade, har han bidratt med form og scoringer.

– Vi klarte Champions League. Vi er med i alle turneringer. Det er åpenbart ei luke nå, men det er fortsatt mulig. Alt i alt tenker jeg at det var et godt år, omstendighetene tatt i betraktning. Nå håper jeg bare at 2022 blir enda bedre.

Fra året som snart er omme, er det spesielt en scoring 25-åringen minnes godt. Det samme gjør nok de fleste Liverpool-supportere.

– For laget vil jeg si Alissons mål. Headingen var helt klart et fantastisk øyeblikk og utrolig viktig. For meg personlig var det mange øyeblikk, det er alltid det når jeg scorer, spesielt. Hver eneste gang.

Forberedt på å møte trebackslinje

2022 starter med toppkamp, samtidig som skader og korona gjør det uforutsigbart hvilket Chelsea-lag som ruster opp. En ting virker likevel sikkert, at de vil stille med tre stoppere.

– Motstanderen, uansett hvilket system de spiller, påvirker alltid de rommene vi forsøker å finne. Det er alltid vanskelig når vi ikke vet hvordan de vil spille.

– Chelsea, vi er ikke 100 prosent fordi det kan vi aldri være, men vi vet at de vil spille med tre bak. Det er opp til oss å kjenne de rommene som de etterlater seg, og forsøke utnytte.