Ancelotti antyder at Calvert-Lewin og Allan vil starte mot Liverpool

Everton vil ha sin toppscorer tilbake til Merseyside-derbyet.

18. feb 2021 kl 23.02Einar Kvande

Ingen av de to lagene er i særlig god form foran det 238. lokaloppgjøret mellom Liverpool-klubbene. Everton har tapt tre av sine fem siste ligakamper, mens Liverpool står med tre strake tap i Premier League.

De blå har imidlertid fått et løft med nyheten om at deres toppscorer, Dominic Calvert-Lewin, er skadefri, og kan spille mot Liverpool på lørdag.

23-åringen har gjort 18 mål i alle turneringer denne sesongen, men måtte stå over Evertons to siste kamper, tapene mot Fulham og Manchester City, på grunn av en hamstringskade.

Everton-manager Carlo Ancelotti vil også ha den brasilianske midtbanespilleren Allan tilbake i troppen. Han har vært ute med en skade siden midten av desember.

– Vi foretrakk å gi Allan en dag ekstra med trening fremfor å ha ham på benken mot City, siteres Ancelotti av Independent.

– Allan trente i dag, og vi håper han vil være tilgjengelig på lørdag, for å starte kampen. Jeg tror også at Calvert-Lewin kan starte mot Liverpool, la Everton-manageren til.

Svak ligaform

Everton er på plassen bak Liverpool på tabellen foran lokaloppgjøret, og avstanden mellom lagene er bare tre poeng. The Toffees har også en kamp mindre spilt. 

De blå har bare vunnet en av sine seks siste ligakamper, og har tatt kun fem poeng på disse kampene.

Liverpool har bare vunnet to og tapt fire av sine siste seks ligakamper. 

Sesongens første Merseyside-derby på Goodison Park endte 2-2. Dette var kampen der Thiago Alcantara og Virgil van Dijk ble langtidsskadet takket være to grisetaklinger fra Everton-spillerne Jordan Pickford og Richarlison. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]