– City er et veldig godt lag, og de straffet oss når vi gjorde feil

Liverpool-kaptein Jordan Henderson klarte ikke å skjule sin skuffelse etter å ha tapt 4-1 for Manchester City på Anfield.

7. feb 2021 kl 21.16Einar Kvande

Etter 23 kamper har Liverpool med sine 40 poeng nå hele 27 poeng mindre enn de hadde etter samme serierunde forrige sesong. Ingen regjerende mestere i den engelske toppdivisjonen har noen gang hatt en større nedtur i form av antall færre poeng.

– Det er klart vi er veldig skuffet over resultatet. Jeg synes ikke sluttresultatet reflekterte prestasjonen, om jeg skal være ærlig. Men vi gjorde tabber på feil tidspunkt, og ble straffet for det. City er et veldig godt lag, spesielt i angrep, og de straffet oss når vi gjorde feil. Men totalt sett, om vi ser bare på spillet, så synes jeg vår prestasjon var ganske god gjennom mesteparten av kampen. Vi kjempet godt, og det var mer den type prestasjon vi er vant med. Men det kostet oss dyrt at vi gjorde tabber på feil tidspunkt, sa Jordan Henderson til Sky Sports etter kampen.

Liverpool er også det første laget til å tape tre strake hjemmekamper i sesongen etter de har vunnet ligaen siden Chelsea gjorde det for nesten 65 år siden, i mars 1956.

– Når du taper er det alltid skuffende, og spesielt måten vi gjorde det på i denne kampen. Det er aldri hyggelig. Det er tungt å svelge, men i fotball må du komme deg videre raskt. Vi har nå en hel uke til å få denne kampen ut av systemet vårt. Vi skal trene skikkelig, for det har vi ikke fått gjort på en stund. Vi må forsøke å være på vårt beste denne uken, og forberede oss til en tøff kamp mot Leicester, konkluderer lagets kaptein.

– Som sagt er resultatet veldig skuffende, når du bare ser resultatet helt isolert. Men vi kan ikke være så alt for skuffet over selve prestasjonen i mesteparten av kampen. Ikke misforstå meg, prestasjonen var ikke strålende. Men i store deler av kampen lignet vi likevel mer på oss selv. Vi var på tå hev, forsvarte oss høyt, og vant ballen tilbake raskt. Jeg synes ikke vi fortjente å tape kampen med så stor margin, men vi gjorde som sagt feil som kostet oss dyrt. Vi kan derfor ikke klage over at resultatet ble som det ble, om jeg skal være ærlig.

– Jeg husker forrige sesong, da vi stadig fikk spørsmål omkring at vi toppet ligaen. Vi ser ikke på tabellen nå. Vi konsentrerer oss om neste kamp, og forsøker bare å vinne hver enkelt kamp, slik vi alltid gjør, uansett om vi topper tabellen eller ligger på fjerde- eller femteplass. Vi konsentrerer oss kun om neste kamp, og forsøker å prestere så godt som vi kan.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]