Wijnaldum ble forbannet da han ble tatt av banen

Gini Wijnaldum var alt annet enn fornøyd med Frank de Boer.

28. mar 2021 kl 11.00Arild Skjæveland

Gini Wijnaldum ledet Nederland som kaptein da de slo Latvia 2-0 i VM-kvalifiseringen lørdag kveld. Han ble tatt av banen etter 79 minutter, og reagerte med å være tydelig opprørt.

Han så ut til å slenge noen gloser til landslagssjef Frank de Boer da han forlot banen. Etter kampen ble han spurt om situasjonen.

– Byttet? Ja, jeg var litt skuffet, men vi må ikke gjøre det til noe større enn det det er, sier Wijnaldum til NOS etter kampen. Intervjuet er gjengitt i Sunday Mirror

– Jeg ønsket å bli på banen, for jeg følte at jeg kunne score et mål, for Latvia åpnet seg opp mer i forsvar. Jeg og treneren har snakket om det, og det er ikke noe ille. Du har det gøy når du spiller, og du ønsker ikke å bli tatt av. Du har også spillere på benken så klart, og jeg synes også at det er et godt tidspunkt for å bytte dem inn for å få en god følelse i hele laget.

– På den ene siden var jeg veldig skuffet, men på den andre siden er det også bra for gruppen når andre får spilletid.

Kun én spiller i Premier League har spilt i flere kamper

De Boer forklarte situasjonen slik:

– Gini har spilt så mye, så jeg ba ham om å forstå at vi har en tropp med 24 spillere, og at flere trenger å få følelsen av at de hører hjemme her.

Wijnaldum har spilt vanvittige mye fotball denne sesongen. For Liverpool har han spilt 40 av 42 kamper. Han har 3145 minutter klubbfotball siden september. I tillegg har han spilt i 10 av 10 kamper for Nederland – 791 av 900 mulige minutter. Han har spilt 3936 minutter førstelagsfotball i 2020/21-sesongen.

Det er kun Bruno Fernandes i Premier League (53 kamper for Manchester United og Portugal) som har spilt i flere kamper enn de 50 kampene Wijnaldum har vært involvert i denne sesongen.

Med supportere på tribunen

På Johan Cruyff Arena ble det gjort et eksperiment med sommerens EM i sikte, og nederlenderne slapp inn 5000 supportere for kampen.

Systemet fungerte slik at supporterne måtte avlevere en negativ koronatest på morgenen, noe som ble registrert i en app som heter CoronaCheck, med en QR-kode, skriver The Guardian. Svaret på prøven skal en kunne få allerede etter 15 minutter. Supporterne ble så plassert i ulike seksjoner av stadion, der noen må bruke maske og andre slapp. 

Amsterdam er en an byene som skal være vertskap for sommerens mesterskap, og det skal spilles tre gruppespillskamper og en åttendedelsfinale der.

SUPPORTERE: Det var 5000 supportere på Johan Cruyff Arena lørdag kveld.

SUPPORTERE: Det var 5000 supportere på Johan Cruyff Arena lørdag kveld.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]