– Comebacket mot Barcelona skyldtes 80 prosent stemningen på stadion - nå må vi klare oss uten den

Liverpool må forsøke å snu oppgjøret mot Real Madrid uten publikum på tribunene, og Jürgen Klopp innrømmer at det gjør oppgaven vanskeligere.

7. apr 2021 kl 08.48Einar Kvande

Liverpool har ikke fått noe ideelt utgangspunkt foran den andre kvartfinalen mot Real Madrid. Bortemålet gir imidlertid Jürgen Klopps mannskap et lite håp om at det skal være mulig å snu oppgjøret til sin fordel. Men denne gangen må Liverpool klare det uten den berømte Champions League-stemningen på Anfield.

– Det blir selvsagt helt annerledes. Ønsker du å gjenoppleve stemningen kan du se om igjen kampen mot Barcelona. At vi klarte å snu den kampen skyldtes 80 prosent stemningen på stadion. Nå må vi klare det uten den, slo Jürgen Klopp fast under sin pressekonferanse etter at Liverpool tapte 3-1 i Madrid.

– Jeg sitter ikke her og tenker at comeback er vår greie, og at vi klarer det hver gang. Vi har klart det fra tid til annen, men da har vi alltid hatt supportere på stadion. Vi har ikke det denne gangen, og jeg vet ikke om vi kan klare det. Men jeg kan love alle at vi skal gjøre et skikkelig forsøk. 

– Spillerne ønsket å vinne denne kampen også, men i første omgang klarte vi ikke å levere varene, uvisst av hvilken grunn. Det må vi finne ut av, og så forandre på det, og gjøre et nytt forsøk. Det er alt. 

– Vi må gjøre det vanskelig for Real Madrid på Anfield, med eller uten supportere. Denne kampen var veldig merkelig. Den ble veldig vanskelig for oss. Det var omgivelser vi ikke er vant med, på et slikt stadion. Anfield er i det minste et skikkelig stadion, og det vil være bra for oss.

Var mer med i kampen etter pause

Klopp innser at det vil komme kritikk mot ham etter den svake prestasjonen i Madrid.

– Slik er det når du taper en kamp. Du må tåle all kritikken, og jeg har ingen problemer med det. 

– Jeg så mye godt press-spill, når sant skal sies. Når Real Madrid blir tvunget til å slå lange baller på brystet til våre midtstoppere uten en spiss i nærhenten, så er det et godt tegn. Men du klarer ikke hele tiden å vinne disse ballene der du ønsker å vinne dem. Problemet vårt var at vi ga bort ballen for enkelt. Skal det bli en veldig god kamp må du få denne gode følelsen steg for steg, og vi klarte aldri det i første omgang. Det føltes aldri riktig for oss. Jeg tror ikke vi hadde et eneste skudd på mål i første omgang, noe som aldri er noe godt tegn i en fotballkamp. Problemet var at vi ikke kom oss gjennom.

– Pausen var veldig viktig for oss. Da fikk vi sjansen til å starte på nytt, og det forsøkte vi. Vi scoret ett mål, og var bedre med i kampen i andre omgang. Da spilte vi mye bedre. Vi var ikke overlegne, men vi var mye mer med i kampen og kunne ha scoret ett mål til, noe som hadde vært veldig bra om vi hadde klart det. Andreomgangen gjorde ikke førsteomgangen bedre, men den gjorde resultatet bedre. 

– Situasjonen er som den er. Vi hadde masse problemer i denne kampen. Real Madrid scoret ett mål fordi vi ga dem ballen, og de andre målene kom også etter feil fra vår side. Vi er i stand til å spille bedre fotball og gjøre færre feil enn dette. Det er en kamp til, og vi får se hva resultatet blir da.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]