SpillerbørsFabinho var minst dårlig på en kveld der lite fungerte for de røde i Madrid

Det var få lyspunkter sett med røde øyne i Madrid, men Fabinho greide i perioder å stå opp mot Real Madrids knallgode midtbanetrio. Da Kabak gikk ut, tok han plass som midtstopper ved siden av Phillips.

Alisson Becker6

Fikk et mål mot seg på sin første ordentlig utfordring. Brasilianeren var sjanseløs da Vinicius jr kom alene med han og Alisson slo hanskene i Alfredo di Stephanos grønne gress. 3-1 -målet mener han kanskje også at han burde tatt, men det var både hardt og velplassert. Får heller lite hjelp fra forsvaret sitt.

Trent Alexander-Arnold4

Glem denne kampen raskest mulig, Trent. Starter rustent. Ruser på vingen sin og blir overspilt.Svake avleveringer. Hadde plasseringsproblemer på 1-0 og headet pasningen til 2-0. Også involvert i 3-1-målet. Ingen heldig dag for vår høyreback. Fikk gult kort for å ha sagt i fra hva han mente om frisparket han fikk mot seg da armen han så vidt strøk Vinicius jr med mot slutten.

Ozan Kabak5

Startet kampen brukbart og leser spillet godt når Reals gode angrepsspillere setter fart. Noen gode involveringer der han leser spillet, løper opp og skjermer ballen ut. Hadde også en god involvering mot Benzema i første omgang. Var nok ganske nær å pådra seg et straffespark mot samme franskmann i samme omgang. Men etterhvert ble det mer enn en håndfull for begge midtstopperne. Må heve seg til returen.

Nathaniel Phillips5

Denne kvelden sto han overfor sin største utfordring noensinne. Nølte litt på første involvering. Real Madrid satset på langpasninger og dette rammet våre geniforklarte midtstoppere. Mer framme i fotballskoene i andre omgang, men lite å glede seg over. Var litt skolegutt i duellene med voksne menn.

Andy Robertson5

Veldig mye skjedde på Robbos kollega sin side. Skotten hadde noen svake involveringer, der han ble overspilt. Kanskje forsvarsfirerens bestemann - eller rettere - minst dårlige.

Naby Keita3

Dette er 41 minutter av Keitas liv som han bare må glemmes raskest mulig. Hadde knapt en involvering og spilte svakt i spann med den øvrige midtbanetrioen. Lett å si dette, sett i etterpåklokskapens tegn, men dette var kanskje ikke rett uttak av Klopp.

Fabinho6

Med ballen i føttene ser vi hva som bor i han, men møtte en midtbanetrio som delvis spilte over og rundt Liverpool-spillerne i lange perioder av kampen. Burde med fordel ha vært tettere på Modric på 3-1, men alt i alt får Fabinho godkjent. Matcher Reals styrker i lange perioder. Viser brukbar form, men vanskelig å utmerke seg mye når laget du spiller på er svake. Gikk ned som stopper da Kabak var en av de som gikk ut.

Georginio Wijnaldum4

Det stilles stadig spørsmålstegn ved framtiden hans, men han bar like fullt kapteinsbindet mot Real Madrid i kveld. Var i faresonen dersom han fikk gule kort, men unngikk heldigvis dette. Ble stilt litt i skyggen av de tre på hjemmelagets midtbane i kveld og hadde problemer med å bemerke seg nevneverdig. Unntaket var reduseringsmålet, der han var strålende.

Mohamed Salah6

Gjør sine spede forsøk i førsteomgangen. Var som resten av Liverpool-laget bedre i andre omgang. Kom på scoringslisten da han scoret fra kort hold. Det målet kan vise seg å bli veldig viktig foran returkampen. Hadde vanskelige kår mot Mendy, men vi fikk se rykket og tidvis giftigheten, men også eksempler på manglende adresse på pasningene. Sliter med å bli satt opp 1 mot 1 rettvendt, slik det er når Liverpool er på sitt beste. Hårfint svakere enn Fabinho i denne kampen.

Diogo Jota5

Alexander-Arnold og Phillips må dele hovedskylden for 1-0, men portugiseren må være med på skyldfordelingen. Sover delvis og kunne med fordel ha presset tyske Kroos med Benny Gulfot-pasningene. Han skulle aldri fått slått den krempasningen. Hadde noen spede forsøk der han var til å kjenne igjen i begynnelsen av andre omgang, der han utfordrer forsvaret og setter fart. Men heller ikke portugiseren greide å sette sitt preg på kampen.

Sadio Mané5

Mer bevegelig enn vi er vant med å se han. Nede og henter ballen innimellom. Ble imidlertid verken fugl eller fisk og det mest av det han prøvde på, mislyktes han med. Får gult kort for kjeftbruk etter en situasjon som klart burde endt med rødt kort for en Real-forsvarer og Liverpool et frispark fra god posisjon. Håpløst av den tyske kamplederen. Pådro seg en god del frispark mot slutten, men burde vel hatt et også rett utenfor 16-meteren.

Thiago Alcântara6

Et lite lyspunkt i rødt i dag. Erstatter Keita på midten med en forventning om at de røde skulle matche de hvites midtbanetrio. Liverpool jobbet hardt for å komme seg inn i kampen etter pause. Liverpool trengte muskler på midten og fikk det. Markerte seg tidlig i andre omgang med et gult kort. Kan med fordel klarere ballen i sikker retning når han får ballen innenfor 16 meter. Hjertet hoppet over et par slag midt i andre omgang.

Roberto Firmino

Fikk ni minutter for Jota. Fikk noe ballkontakt, men greide ikke å skape særlig med farligheter.

Xherdan Shaqiri

Fikk ni minutter for Kabak. Sveitseren kom fra gode opplevelser med landslaget, men kom aldri inn i kampen mot Real Madrid. Han bidro med heller lite.