– Det blir vanskelig, men det er ikke umulig

Georginio Wijnaldum er forsiktig optimist foran returkampen mot Real Madrid.

7. apr 2021 kl 11.53Einar Kvande

Den første kvartfinalen i Champions League mot Real Madrid gikk ikke helt etter planen for Georginio Wijnaldum og de andre Liverpool-spillerne. Nederlenderen, som for anledningen var lagets kaptein, måtte konstatere at det ble tap 3-1 i Madrid, og dermed et vanskelig utgangspunkt foran kampen på Anfield om en uke.

– Det er alltid bra å ha et bortemål. Dessverre scoret de ett mål til like etter at vi hadde redusert, sier Wijnaldum til Liverpoolfc.com.

Mohamed Salahs reduseringsmål etter 51 minutter kan bli viktig for Liverpools muligheter til å nå semifinalen i turneringen.

– Jeg må innrømme at det hadde vært enklere om det ble 2-1, eller om vi hadde utlignet til 2-2. Nå må vi score to mål, og sørge for at vi ikke slipper inn noen. Det er ikke umulig. Det har vi vist tidligere. Men det blir vanskelig, konstaterer midtbanespilleren.

Lettkjøpte mål

Flere Liverpool-fans brukte sosiale medier til å gi uttrykk for misnøye med innsatsen til lagets kaptein etter kampen, og det er spesielt en situasjon i forkant av Real Madrids tredje mål som har gitt kritikerne vann på mølla.

Wijnaldum selv mener at Liverpools svake start på kampen må ta skylden for at det ble tomålstap i Madrid. 

– Måten vi ga bort mål på, og måten vi spilte på i første omgang, var ikke godt nok. Når vi gjenvant ballen mistet vi den igjen alt for fort, og derfor måtte vi løpe mye. Derfor ble førsteomgangen veldig intens for oss, veldig hard og tung. Måten vi spilte på ødela førsteomgangen for oss.

– Mot Arsenal i helgen var vi veldig gode med ballen, og spilte god fotball, og når vi mistet den var pressingen vår god. I denne kampen var også pressingen god til tider, men når vi fikk tak i ballen klarte vi ikke å beholde den lenge nok til at vi kom inn i kampen. Det brakte dem inn i kampen, for de vant tilbake ballen veldig kjapt, og på den måten skapte de sjanser.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]