Hevder at Wijnaldum er blitt enig med Barcelona - men Liverpool har ikke hørt noe

Liverpool Echo melder at Anfield-klubben ikke har hørt noe som helst om en avtale med Barcelona, slik Sunday Times rapporterer om i dag.

21. mar 2021 kl 14.46Einar Kvande

Georginio Wijnaldums kontrakt med Liverpool løper ut etter denne sesongen, og nederlenderen har helt siden nyttår hatt mulighet til å skrive under en prekontrakt med en utenlandsk klubb. Det har midtbanespilleren så langt ikke gjort, men nå hevder The Sunday Times at Wijnaldum omsider er blitt enig med Barcelona om å fortsette karrieren i den katalanske klubben.

Liverpool Echo forstår det slik at Wijnaldum ikke har meddelt dette til noen i Liverpool ennå, inkludert Jürgen Klopp og hans stab. Lokalavisen på Merseyside melder at Anfield-klubben ikke har hørt noe som helst om noen avtale med Barcelona.

Echo understreker imidlertid at den nederlandske landslagsspilleren ikke er forpliktet til å fortelle sin nåværende arbeidsgiver om sine intensjoner, selv om det bare er tre måneder igjen av kontrakten hans med Anfield-klubben.

Kontrakten som er i ferd med å løpe ut ble signert i juli 2016, da Liverpool hentet Wijnaldum fra Newcastle for 25 millioner pund.

Bare Joel Matip og Sadio Mané ble hentet til Liverpool tidligere enn nederlenderen da Jürgen Klopp begynte sin ombygging av laget. Klopp har siden styrket midtbanen med Naby Keita, Fabinho, Alex Oxlade-Chamberlain og Thiago Alcantara, i tillegg til at Curtis Jones har kommet opp fra egne rekker, men likevel har Wijnaldum vært fast inventar på laget. Dette trass i at Klopp har lagt ut 150 millioner pund på de nevnte midtbanespillerne. 

Har ikke vært skadet

Wijnaldum er en av bare to førstelagsspillere som ikke har vært skadet denne sesongen, noe som har ført til at han har figurert i alle unntatt to av Liverpools 42 kamper i alle turneringer.

Nederlenderen er en del av kvartetten som utgjør Liverpools kapteinsgruppe. De andre tre er Jordan Henderson, James Milner og Virgil van Dijk. Med de andre tre ute fikk Wijnaldum kapteinsbindet mot RB Leipzig i Budapest. Før den kampen fikk han spørsmål om sin fotballfremtid.

– Det vil bli veldig vanskelig å forlate denne klubben om det skjer. Da vil jeg i så fall forlate et lag jeg virkelig elsker, som jeg har delt mange år med, og hvor jeg føler meg veldig komfortabel. På den andre siden kjenner dere ikke situasjonen, og hvorfor jeg eventuelt må dra, så alt kommer an på situasjonen. Men jeg vil bli knust om jeg ikke skal spille for dette laget mer, det er sikkert, sa midtbanespilleren da.

ALDRI SKADET: Georginio Wijnaldum har spilt over 40 kamper i alle sine fem sesonger i Liverpool.

ALDRI SKADET: Georginio Wijnaldum har spilt over 40 kamper i alle sine fem sesonger i Liverpool.

Tall fra statistikkleverandør InStat viser hvordan Jürgen Klopp har kunnet stole fullt og helt på nederlenderen under hele hans Liverpool-karriere. Gini har spilt over 40 kamper hver eneste sesong, og i 2017/18 splte han utrolige 54 kamper.  

Han har også bidratt med noen scoringer hver sesong, selv om han kanskje har fremstått mer som en målscorer på landslaget. Men kanskje mest imponerende er pasningssikkerheten til 30-åringen. I samtlige sesonger i Liverpool har over 90 prosent av pasningene hans kommet frem til en medspiller.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]