Dette er mannen som får oppgaven med å stoppe Mohamed Salah i Sergio Ramos sitt skadefravær

Rutinerte Nacho er den lokale helten som skal sørge for at Liverpools toppscorer ikke får boltreplass på Estadio Alfredo Di Stefano.

6. apr 2021 kl 08.36Einar Kvande

Jose Ignacio Fernandez Iglesias er mannen som skal forsøke å holde Mohamed Salah i sjakk i Madrid i kveld. Mannen, som er best kjent under navnet Nacho, er en lokal helt som har gått gradene i Real Madrid siden han var 11 år gammel. Han fikk sin førstelagsdebut for den spanske hovedstadsklubben for ti år siden.

Da Real Madrid slo Liverpool i Champions League-finalen i Kiev for snart tre år siden kom Nacho inn som høyreback sent i første omgang, da Dani Carvajal måtte ut med skade.

31-åringen er en allsidig spiller som kan benyttes i alle posisjoner i forsvarsrekka. Både Julien Lopetegui og Zinedine Zidane har benyttet Nacho både som midtstopper, høyreback og venstreback. Nacho er god med ballen i beina, og som sideback kommer han ofte på løp ned flanken. Han er en hurtig forsvarsspiller som er kjent for sin store arbeidsinnsats og sine gode pasninger. Han er også god i lufta, selv om han han ikke er spesielt høy.

En mental utfordring

– Mohamed Salah har rett i at Liverpool er blitt et vinnverlag og vi har mistet Cristiano Ronaldo siden sist vi møtte dem, siteres Nacho av Mirror foran kveldens kvartfinale i Madrid.

– Liverpool har vunnet mye siden den gangen, men jeg tror ikke forskjellen er så stor på de to lagene. Vi har alltid vært et vinnerlag, og vi spiller bra nå. Vi har en sterk tropp. Salah har et poeng, men vi fokuserer på å stoppe ham og Liverpool, fortsetter forsvarsspilleren.

Nacho mener at det å stoppe Salah handler mer om mental styrke en fysisk styrke. 

– På dette stadiet i turneringen er det viktig å forberede seg godt mentalt, og fokusere mer på kampen enn hvem du spiller mot. Dette er kamper du må være mentalt forberedt for, da det vil være sterke følelser i sving. Jeg liker utfordringen. Jeg liker å møte spillere som Salah. Det viktige for meg er å være bedre enn motstanderen min. Jeg må forberede meg mentalt for å klare det, og jeg liker som sagt den utfordringen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]