Eksperten holdt Real Madrid som favoritter frem til Ramos ble skadet

La Liga-ekspert Petter Veland kommer med sine vurderinger foran kvartfinalen i Champions League.

Få mennesker følger La Liga tettere enn Viaplay-kommentator Petter Veland, som også er en av karene bak podcasten LaLigaLoca som handler om spansk fotball.

Vi har tatt en prat med Veland for å høre hvordan ståa er i motstanderleiren før Liverpool skal møte Champions League i kvartfinalen i Champions League. Kommentatoren sier mye har skjedd i klubben siden lagene sist møttes i turneringens finale i 2018, men likevel er det mye som er ganske likt. 

Ronaldo ut - Hazard inn

Ser man på de store linjene er det ingen tvil om at det har gått litt nedover med Real Madrid siden de tok sin tredje strake Champions League-triumf. 2018/19 endte uten noe suksess, mens det endte med ligagull i fjor da laget hadde en god sesong på hjemmebane, men sviktet i Champions League. 

Overskriftene siden forrige møte med Liverpool er som følger. Cristiano Ronaldo er borte. Zinedine Zidane sluttet, men kom tilbake. Eden Hazard ble kjøpt for rekordsum, men har fått oppholdet ødelagt av skader. Finalehelten fra 2018, Gareth Bale, er lånt ut.

– Det har gått litt galt siden man vant Champions League i 2018. Der har de skuffet i to sesonger på rad. Så får vi se hvordan det går denne sesongen. I klubben skulle det være et generasjonsskifte som ennå ikke har skjedd. De har investert mye tid og penger som ikke har tatt eller fått sjansen, sier Veland til Liverpool.no. 

Real Madrid prøvde å satse nytt da Zidane tok sin hatt og gikk sommeren 2018, men franskmannen var tilbake i sjefsstolen etter under et år.

– De har forsøkt å gå tilbake til basic og gi de samme traverne spilletid gjennom stort sett hele perioden, sier Veland. 

Stjernenavnene er dermed velkjente. Kroos, Casemiro, Modric, Ramos, Varane, Carvajal, Courtois og Benzema. I tillegg til Hazard, som kjemper for å rekke kampen. 

Stjernene får tillit

– Hvordan er stemningen rundt klubben?

– Det vil alltid være litt «fuzz» rundt Real Madrid. Spesielt når de ikke har vunnet Champions League de to siste sesongene og ligger som nummer tre i La Liga. De er ikke den største kandidaten til å vinne noen og turneringene. Dessuten er de ute av cupen, så det er en skuffende sesong. Da hever de kritiske røstene seg, sier han.

– Men innad i gruppen er stemningen fortsatt ganske god. Det er de unge og fremadstormende spillerne som ikke har grunn til å være fornøyd. De største stjernene er fornøyd, og da er det begrenset hvor mye støy det blir. Hadde Ramos, Kroos og Modric slitt med å få spilletid, ville det vært verre, mener Veland. 

Samtidig er han klar på at de store stjernene ikke er fornøyd med det som er levert sportslig. 

To lag som har slitt

Liverpool.no snakket med Veland før helgen, da både Liverpool og Real Madrid leverte gode generalprøver. Liverpool banket Arsenal 3-0 på bortebane mens Real Madrid slo Eibar 2-0 på hjemmebane. 

Men de to lagene som møtes har ikke vært på sitt beste sesongen. 

– Om de ikke er i knestående, så er det to lag som er litt nede i en downperiode. Liverpool satte en veldig høy standard de to foregående sesongene, så fallet har vært spektakulært og overraskende med en ufattelig tapsrekke. Men så fikk de kvesset ut et par seiere før landskampene, så følelsen er nok bedre enn den var for noen uker siden, sier Veland.

Også Real Madrid er på en oppadgående kurve. 

– Det er lenge siden Real har tapt. De går på noen uavgjort, men har et høyere poengsnitt nå enn i første halvdel av sesongen. Dobbeltoppgjøret mot Atalanta i åttedelsfinalen var av det solide slaget, sier Veland. 

Snudde i spådommen

På telefon med liverpool.no sa Veland at han holdt Real Madrid som knappe favoritter til å ta seg til semifinalen. Det var før Sergio Ramos ble skadet og det ble kjent at kapteinen mister begge oppgjørene mot Liverpool. 

Nå mener han det er 55/45 fordel Liverpool. 

– Så viktig er Ramos for Madrid, sier Veland. 

Første kvartfinalekamp spilles på Alfredo di Stefano i Madrid tirsdag klokken 21. Kampen vises på V sport 1 og Viaplay.