Dette har Fabinho aldri gjort flere ganger enn han gjorde mot Arsenal

Fabinho var virkelig på hugget lørdag kveld.

Mye av grunnen til at Liverpool har fått et oppsving i formen etter den elendige starten på 2021 kan være at Fabinho er tilbake i sin favorittrolle. Brasilianeren har vært en viktig beskyttelse foran midtstopperne Nat Phillips og Ozan Kabak, og har i tillegg gjort grovjobben så Thiago har fått bedre muligheter til å vise seg fram som den kreative midtbanespilleren han er. 

I lørdagens kamp mot Arsenal var Fabinho virkelig på sitt beste, og tallene viser at den defensive midtbanespilleren var ekstremt offensiv i sitt presspill. Han lot ikke Arsenals midtbanespillere få noe tid med ballen, og startet mange angrep ved å vinne ballen høyt i banen. 

Dobbelt så mange som hele Arsenal til sammen

Tall fra vårt analyseverktøy Instat viser at Fabinho vant tilbake ballen hele åtte ganger på Arsenals banehalvdel. Det er dobbelt så mye som hele Arsenal-laget til sammen klarte på Liverpools banehalvdel!

Arsenal klarte det nemlig bare fire ganger. Liverpools kontringspress var på sitt aller beste. Totalt vant laget ballen tilbake hele 23 ganger på hjemmelagets halvdel. Fabinho stod som nevnt for åtte av gjenvinningene, mens Trent Alexander-Arnold hadde nest flest med fem - også han hadde flere enn hele Arsenal maktet til sammen. 

Når vi ser tilbake på Fabinhos Liverpool-historie blir lørdagens prestasjon bare enda bedre. Åtte gjenvinninger på motstanderens halvdel er ny rekord i Liverpool-drakta. Tidligere hadde han aldri klart mer enn seks, og det klarte han i det motsatte oppgjøret mot Arsenal i høst. 

Fabinhos tall mot Arsenal lørdag:

  • Gjenvinninger: 10 (delt flest med Trent A-A)
  • Gjenvinninger på motstanders halvdel: 8 (flest)
  • Taklinger vunnet: 6 (flest)
  • Luftdueller vunnet: 3
  • Pasninger: 75 (treffprosent 92)

Kilde: Instat

Fabinhos beste kamper hva gjelder gjenvinninger på motstanders halvdel.

  1. Arsenal borte, 3. april 2021: 8
  2. Arsenal hjemme, 28. september 2020: 6
  3. Porto hjemme, 9. april 2019: 5

I 15 forskjellige kamper har han gjort 4 slike gjenvinninger.

Kilde: Instat

GJENVINNINGER: En av Fabinhos beste gjenvinninger, da han vant ballen fra Aubameyang høyt oppe i banen og kom til innlegg selv.

GJENVINNINGER: En av Fabinhos beste gjenvinninger, da han vant ballen fra Aubameyang høyt oppe i banen og kom til innlegg selv.

Midtbanen dominerte

Fabinho satt i hjertet av en midtbane som dominerte fullstendig mot Arsenal. Her er noe av det Thiago Alcantara og James Milner leverte. Sistnevnte ble flyttet ut på venstrebacken etter en time da Andy Robertson gikk ut og Liverpool la om til 4-2-3-1. 

Thiago Alcantara traff med 86 pasninger og hadde en treffprosent på 98, høyest treffprosent av de som startet kampen. Innbytterne Gini Wijnaldum og Rhys Williams traff på alle sine pasninger. Milner traff med 90 prosent av pasningene. 

Thiago vant dessuten fem av åtte hodedueller og traff på to av fire taklinger.