Superstopperne Phillips og Kabak med fantastisk bragd mot Arsenal

Ingen elsker hodedueller mer enn Nat Phillips. Sammen med Ozan Kabak var han helt suveren i lufta mot Arsenal.

Nat Phillips har denne sesongen vist hvor langt man kan komme med den rette innstilling og en innsatsvilje få kan matche. 24-åringen har spilt seg inn i Liverpool-supporternes hjerter, og ble i mars belønnet med prisen for månedens spiller. 

Nå har han sammen med 21 år gamle Ozan Kabak holdt nullen i fire kamper på rad når de to har startet som midtstopperpar. Duoen klarte det mot Sheffield United, RB Leipzig og Wolverhampton, og klarte det igjen i den viktige kampen mot Arsenal lørdag.

Phillips vant ni av ni hodedueller

Men det er ikke det rene buret som var den mest imponerende bragden i lørdagens oppgjør på Emirates Stadium. For der leverte nemlig den unge midtstopperduoen en imponerende bragd - de vant alle sine hodedueller. 

Spesielt er det soldaten Nat Phillips som imponerer her. Han vant alle de ni hodeduellene han havnet i, ifølge tall fra vårt analyseverktøy Instat. 

Kabak var langt mindre aktiv i lufta, men leverte da han måtte - og vant tre av tre hodedueller. 

Hodedueller mot Arsenal:

HodeduellerVunnetProsent vunnet
Nat Phillips99100 %
Ozan Kabak33100 %
Rhys Williams11100 %

Hodedueller, sesongsnitt per 90 min.

HodeduellerVunnetProsent vunnet
Nat Phillips10771 %
Ozan Kabak74,564 %
Rhys Williams75,177 %

Til sammen vant altså det solide stopperparet samtlige tolv hodedueller de var i mot Arsenal. 

Innbytter Rhys Williams, som fikk spille ti minutter for Kabak, ville ikke være dårligere. Han vant den ene hodeduellen han måtte opp i, noe som betyr at Liverpools midtstoppere ikke tapte en eneste luftduell i lørdagens kamp. 

Bragden er imponerende. Verdens beste midtstopper Virgil van Dijk vant til sammenlikning et snitt 80 prosent av hodeduellene sine i Premier League forrige sesong, en imponerende leveranse, men det var kun fem anledninger der han vant flere hodedueller enn det Phillips gjorde lørdag - og kun to av de gangene han hadde en «seiersprosent» på hundre. 

Arsenals midtstoppere Rob Holding og Gabriel vant til sammen fem hodedueller i løpet av kampen.

Traff på nesten alt

Liverpools dominans var fullstendig mot Arsenal. Med et ballinnehav på 64 prosent var det lite hjemmelaget fikk til mot Jürgen Klopps imponerende lag. 

Det kan vi også lese ut fra pasningsstatistikken til midtstopperne, som var fantastisk. 

Kun én gang tidligere har Phillips forsøkt flere pasninger enn han gjorde i lørdagens kamp, og kun én gang har han hatt en høyere treffprosent. Han traff på 83 av 89 pasningsforsøk, noe som gir en treffprosent på hele 93. Snittet hans så langt i sesongen er treffprosent på 88, med 67 pasningsforsøk.

Pasningsstatistikk mot Arsenal:

Antall pasningerTreffprosent
Nat Philips8993
Ozan Kabak7892
Rhys Williams14100

Pasningsstatistikk hele sesongen pr 90 min:

Antall pasningerTreffprosent
Nat Philips6788
Ozan Kabak5691
Rhys Williams6692

Kabak, som nok er noe mer ambisiøs i sitt pasningsspill, imponerte også. I likhet med Phillips er det kun én gang tidligere at Kabak har forsøkt flere pasninger, og treffprosenten var bedre enn gjennomsnittet han har levert så langt i Liverpool-drakta. 21-åringen traff på 72 av 78 pasninger - en treffprosent på 92. 

Innbytter Williams ville ikke være dårligere. Han slo til med en treffprosent på hundre og traff med 14 av 14 pasninger i løpet av sitt innhopp.

GOD: Ozan Kabak imponerte i kampen mot Arsenal.

GOD: Ozan Kabak imponerte i kampen mot Arsenal.

Skjoldet Fabinho

Liverpool.no har tidligere analysert hvor viktig Fabinho er som skjold foran stopperne (og hvor viktig han er for Thiago), men Phillips og Kabak skal også ha mye av æren for at Liverpool virkelig har strammet opp det defensive den siste tiden. 

Tirsdag venter den tøffeste motstanderen hittil når Real Madrid venter i Champions League-kvartfinalen.