Fem ting om kampen:Innbytter Jota stanget ballen i nota etter tre minutter - og avsluttet med en perle

Diogo Jota er i kalasform og scoret to mål mot Arsenal på Emirates i kveld. Det første tre minutter etter at han kom på banen, det siste seks minutter før slutt. Nå er Liverpool to poeng bak Chelsea og "Back On Track".

Kaptein James

Snakk om påskemirakel. Chelsea tapte 2-5 for West Bromwich tidligere Påskeaften og når Leicester taote mot Manchester City, så kan dette utvikle seg som ikke en gang en påskekrim klarer å matche spenningen til.

Liverpool har ikke for vane å vinne på Arsenals hjemmebane, men i dag var det virkelig en lagseier bak de tre poengene vi var avhengige av for å få kontakt med Chelsea og de andre for å være med i kampen om topp 4.

Det er skrevet mye om James Milner. Han slutter aldri å imponere.

Her kommer mer:

Evighetsmaskinen James Milner ble valgt som kaptein for turkis-kledte Liverpool i London. Han spiller som alltid med hjertet godt utenfor drakten.

Den rutinerte og anvendelige spilleren med trøye nummer «7» fikk også æren av å fyre løs mulighet nummer en, fra langt hold, hardt og ikke langt til side for mål.

Milner er roligheten selv med ballen og strødde om seg med gode baller til Liverpools giftige angripere. Han bidro både foran og bak og hadde to kjempesjanser i første omgang.

Den rutinerte spilleren hadde Fabinho og Thiago med seg på midten og gikk heller ikke av veien for å ta i et defensivt tak og hjelpe Phillips/Kabak. Det har vært sagt og skrevet en hel del om Wijnaldums fotballframtid den siste tiden. Mulig at Klopp mente at dette har forstyrret nederlenderens form og satte han på reservebenken til denne kampen. Men sannsynligheten er vel større for at nederlenderen var sliten etter tre gode kamper for Nederland siden siste ligakamp.

De tre fikk en del kontakt med Martin Ødegaard, som møtte favorittklubben sin for første gang. Drammenseren slet med å være synlig på Arsenals midtbane på hjemmebanen sin.

James fikk seg en smell etter en drøy halvtime, men bet tennene sammen og fortsatte ufortrødent. Og han er anvendeligheten selv og gikk ned på venstrebacken, da Andy Robertson forlot banen til fordel for Jota etter en times spill.

PS! Liverpool er skadeplaget og det er også Arsenal for tiden. I dag manglet Saka, Xhaka og Luiz. Venstreback Tierney måtte gå av banen rett før pause.

GOD: James Milner var som vanlig god og bidrar både foran og bak på banen.

GOD: James Milner var som vanlig god og bidrar både foran og bak på banen.

Trents revansje

Trent Alexander-Arnold har begynt sin langt og harde kamp for å slå seg inn på det engelske landslaget etter at han ble utelatt fra Gareth Southgates siste tropp.

Ifølge Jürgen Klopp har han trent knallhardt de siste to ukene, mens landets beste menn var opptatt av landskamper mot Polen. Albania og San Marino.

Spilleren som mange mente var verdens beste høyreback i fjor, var altså ikke funnet verdig en plass i Southgates tropp. Overraskelsen vil være stor dersom han ikke tas ut i sommerens Europamesterskap og Trent skal vise omverdenen at han er god nok.

Kampen mot Arsenal i kveld viste absolutt at formen er holdt bra ved like. Scouseren var løpsvillig, spillbar og offensiv, slik vi kjenner han. Defensivt gjorde han også sine saker bra, med god kontroll på Lacazette på «sin» side.

Klopp sa også at det må være ganske mange gode høyrebacker i England, dersom Alexander-Arnold er verdig en plass på Southgates lag.

Alexander-Arnold la inn til Jotas 1-0-scoring og viste i kveld virkelig hva som bor i han.

AKTIV: Trent Alexander-Arnold er full av revansjelyst etter å ha blitt utelatt fra den engelske landslagstroppen.

AKTIV: Trent Alexander-Arnold er full av revansjelyst etter å ha blitt utelatt fra den engelske landslagstroppen.

God tur til Spania

Arsenal-kampen var siste kamp før første kvartfinalekamp borte mot Real Madrid i Champions League.

Det Liverpool viste i London i kveld, gjør at man kan se med optimisme fram mot kvartfinalekampene mot Real Madrid. Allerede tirsdag er første kamp, på bortebane.

Real Madrid slo Eibar 2-0 , men Liverpool viste at formen er god foran de viktige kampene. Spillet går fortere og sentrale spillere er i form – og midtstopperparet Phillips/Kabak viser framgang for hver kamp. I dag hadde de kontroll på Aubameyang og Lacazette. Tirsdag venter Benzema.

HJEM: Thiago er klar for å dra til hjemlandet og få et godt utgangspunkt i den første kvartfinalen mot Real Madrid tirsdag.

HJEM: Thiago er klar for å dra til hjemlandet og få et godt utgangspunkt i den første kvartfinalen mot Real Madrid tirsdag.

Resterende kamper

Med tap for henholdsvis tredjeplasserte Leicester og Chelsea på fjerdeplass i ettermiddag og kveld, lå alt til rette for Liverpool å kutte avstanden til disse lagene når Liverpool entret Emirates i kveld. Det er fortsatt et godt stykke opp til Chelsea og Leicester og det kan fort bli Europa League-plassen som Arsenal og Liverpool må være med og kjempe om.

  • Vi har noen lag foran oss på tabellen og trenger at vi vinner våre kamper og at de foran oss taper noen, sa Jürgen Klopp før kveldens kamp i London.

Kampen om fjerdeplassen er høyst levende etter dagens Premier League-runde.

MANCHESTER UNITED 57 (29 kamper):

April:

4.: Brighton & Hove Albion (H), 11.: Tottenham Hotspur (B), 18.: Burnley (H), 25.: Leeds United (B).

Mai:

1.: Liverpool (H). 8.: Aston Villa (B), 11.: Leicester (H), 15.: Fulham (H). 23.: Wolverhampton Wanderers (B).

LEICESTER CITY 56 (30 kamper):

April:

11.: West Ham United (B), 22.: West Bromwich Albion (Hl), 26.: Crystal Palace (H).

Mai:

1.: Southampton (B). 8.: Newcastle United (H). 11. Manchester United (B). 15.: Chelsea (B). 23.: Tottenham Hotspur (H).

CHELSEA 51 (30 kamper):

April:

10.: Crystal Palace (B). 20.: Brighton & Hove Albion (H). 24.: West Ham United (B).

Mai:

1.: Fulham (H). 8. Manchester City (B). 12.: Arsenal (H). 15.: Leicester City (H). 23.: Aston Villa (B).

LIVERPOOL 49 (30 kamper):

April:

10.: Aston Villa (H). 19.: Leeds United (B). 24.: Newcastle United (H).

Mai:

1.: Manchester United (B). 8.: Southampton (H). 11.: West Bromwich Albion (B). 15.: Burnley (B). 23. Crystal Palace (H).

WEST HAM UNITED 49: (29 kamper):

April:

5.: Wolverhampton Wanderers (B). 11.: Leicester City (H). 17.: Newcastle United. 24.: Chelsea (H).

Mai:

1.: Burnley (B). 8.: Everton (H). 11.: Brighton & Hove Albion (B). 15.: West Bromwich Albion (B). 23.: Southampton (H).

TOTTENHAM HOTSPUR 48 (29 kamper):

April:

4.: Newcastle United (B). 11.: Manchester United (H). 16.: Everton (H). 21.: Southampton (H).

Mai:

1.: Sheffield United (H). 8.: Leeds United (B). 12.: Wolverhampton Wanderers (H). 15. Aston Villa (H). 23.: Leicester City (B).

EVERTON 46 (28 kamper):

April:

5.: Crystal Palace (H). 12.: Brighton & Hove Albion (B). 16.: Tottenham Hotspur (H). 23.: Arsenal (B).

Mai:

1.: Aston Villa (H). 8.: West Ham United (B). 11.: Sheffield United (H). 15.: Wolverhamtpon Wanderers (H). 23. Manchester City (B). (Kampen mot Aston Villa (B) har foreløpig ikke fått dato).

ARSENAL 42 (30 kamper):

April:

11.: Sheffield United (B). 18.: Fulham (H). 23.: Everton (H).

Mai:

1.: Newcastle United (B). 8.: West Bromwich Albion (H). 12. Chelsea (B). 15.: Crystal Palace (B). 23.: Brighton & Hove Albion (H).

SPENNENDE: Liverpool-manager Jürgen Klopp må lede laget til mange seire i de kampene som gjenstår, skal det bli Champions League neste sesong.

SPENNENDE: Liverpool-manager Jürgen Klopp må lede laget til mange seire i de kampene som gjenstår, skal det bli Champions League neste sesong.

Diogo Jota On Fire

Portugisiske Diogo Jota viste form for Liverpool før landskamp-pausen og scoret det eneste målet i seieren mot sin tidligere klubb, Wolverhamton.

Han fulgte opp med å spille fantastisk i kampene for Portugal i landskamp-perioden. Han scoret ett mål mot Luxembourg og to mot Serbia.

Mot Arsenal i kveld var han satt på innbytterbenken fra start, men Klopp visste utmerket godt hva han gjorde da han satte inn sin portugisiske juvel til fordel for Andy Robertson.

Og ganske riktig; Tre minutter etter at han kom inn, så møter han et innlegg fra Trent Alexander-Arnold, Jota er i feltet og stanger inn ballen i kamp med Arsenal-forsvarerne Chambers og Holding. Ballen går via Leno og i nettaket. Liverpool tok ledelsen i en kamp som bare måtte ende med et utfall dersom håpet om Champions League-spill skulle leve videre; med seier. 

Seks minutter etter følger han opp med nok en perle. Igjen spill fra høyre. Salah legger ballen inn i 16-meteren, Mane lar den gå og der kommer Jota i hundre og smeller inn 3-0 og en gang for alle slår spikeren i kista for Arsenals håp om poeng.

I mellom 1-0- og 2-0-målet, kom Salah igjennom og alene med Arsenals tyske keeper gjorde han ingen feil. Han prøvde - og lyktes - med en tunnel og doblet ledelsen. En meget godt gjennomført kamp av det turkiskledte bortelaget.

Liverpool kunne dermed ta med seg tre poeng fra Emirates for tredje gang på de nærmere 15 årene Arsenal har hatt banen som sin hjemmebane.Liverpool burde ha alle poengene for fortsatt å ha håp om topp 4-plassering og tok dem. 

PS! Og bare for å ha nevnt det; Etter Real Madrid venter Aston Villa på Anfield lørdag 10. april. Da er det tid for å vinne en hjemmekamp i Premier League igjen, etter seks (!) strake tap. 

God fotballpåske!

MÅL: Diogo Jota scorer tre minutter etter at han entret Emirates` grønne gressmatte.

MÅL: Diogo Jota scorer tre minutter etter at han entret Emirates` grønne gressmatte.