– Vi spilte en strålende fotballkamp

Liverpool-manager Jürgen Klopp tok fram hele registeret da han skulle sette ord på hva han følte etter kampen på Emirates i kveld.

3. apr 2021 kl 23.34Tor Sandø

Liverpool-manageren var en meget lettet mann etter prestasjonen på Emirates i kveld. Å vinne på bortebane mot Arsenal er ikke hverdagskost og skjedde for tredje gang siden Emirates ble åpnet i juli 2006.

Liverpool hadde det meste av spillet gjennom hele kampen, hadde ballen mest og spilte seg fram til noen store muligheter, blant annet ved Milner og Salah. Men det var da Diogo Jota kom på banen etter en drøy time at det ble hull på byllen. 

Jota headet først inn 1-0, Salah gjorde 2-0 på en tunnel og Jota kjempet inn 3-0, som også ble sluttresultatet.

God kontroll

– En veldig god kamp av oss. Arsenal var klare til å gjøre det vanskelig for oss, men var egentlig ikke inn i kampen, sa Klopp, tydelig lettet og glad for å reise tilbake til Merseyside med tre poeng.

Poengene gjør at de nå er to poeng bak Chelsea på fjerdeplass, et Chelsea som tapte 2-5 for West Bromwich, et virkelig påskemirakel som kom som gave til Liverpool før kampstart.

– Vi hadde god kontroll og spilte en god førsteomgang, der vi spilte oss fram til noen gode sjanser samtidig ikke ble frustrerte. Vi måtte fortsette å være forsiktige og samtidig beholde momentum. Og til slutt så lyktes vi. Det er slik det er denne sesongen. Vi trenger en god del muligheter for å score, men til slutt så lyktes vi og vant fortjent, sier Klopp. 

Han fikk selvfølgelig spørsmål om sin portugisiske juvel, Jota, som ble stor helt med to mål og som virkelig viser form for klubb- og landslag for tiden.

– Han spilte en stor kamp. Det første målet var stort. Diogo spilte fantastisk og har vært veldig god for oss helt siden han kom tilbake fra skade. Det er veldig fantastisk, sa Liverpool-manageren, igjen med i kampen om topp 4.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]