– Vi må vinne hver eneste kamp

Superinnbytter Diogo Jota vet hva som må til for å være med i topp fire-kampen.

4. apr 2021 kl 08.40Jens Bessesen

Liverpool tok et stort steg nærmere fjerdeplassen da de slo Arsenal 3-0 på bortebane lørdag kveld. Etter Chelseas sjokkerende tap mot West Bromwich tidligere på dagen, er det nå bare to poeng opp til fjerdeplassen på de røde.

Superinnbytter Diogo Jota mener Liverpool må vinne resten av sine åtte kamper om det skal bli en topplassering i ligaen til slutt.

– Jeg sa etter forrige kamp at hvis vi skal tenke på de beste plasseringene på tabellen, må vi gjøre jobben vår - og det er å vinne hver eneste kamp. Hvis vi gjør det har vi en sjanse til å være der. I dag gjorde vi jobben vår, og nå er vi klare for neste kamp, sa tomålsscoreren til Sky Sports etter kampen.

Bare den ellevte i historien

24-åringen scoret tre ganger med hodet for Portugal i landslagspausen, og fulgte opp med et vakkert hodestøt bare tre minutter etter han ble byttet inn mot Arsenal. Han takker Trent Alexander-Arnold for et godt hodestøt. 

– Utrolig! Og det er ikke bare han, vi har gode innleggsføtter i laget. Vi må dra fordel av det. Det var et godt innlegg, og jeg timet løpet så det ble lettere å avslutte, sier han.

Det andre målet kom med høyrefoten og sørget for at det ble en overlegen seier. Jota ble bare den ellevte Liverpool-spilleren til å score to ganger som innbytter i en ligakamp, ifølge statistiker Ged Rea. Mohamed Salah er den eneste som har klart det to ganger.

– Det har ikke noe å si om du er i startoppstillingen eller på benken. Du må være klar til å bidra. Det var det jeg gjorde i dag, og det er det jeg alltid vil gjøre, sier han.

Ser fram mot tirsdag

Nå sikter Jota seg inn mot tirsdagens møte med Real Madrid.

– Det var viktig å ta med seg en seier, og at vi holdt nullen i tillegg. Alle jobber hardt, og nå må vi prøve å levere i den vanskelige kampen mot Real, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]