Dette skriver avisene:«Liverpool så ut som Liverpool igjen»

Diogo Jota, Fabinho og Trent Alexander-Arnold trekkes fram i de engelske avisene etter en perfekt lørdag for Liverpool.

«Intense, kreative og med full kontroll hele veien. Liverpool så ut som Liverpool igjen. Dette var laget Jürgen Klopp bygde, og dette var de individuelle prestasjonene vi var vant til før den plutselige formkollapsen», skriver Sam Dean i The Telegraph.

«Er de tilbake? Det er trolig for tidlig å si, og denne seieren mot et svekket Arsenal gir ikke svar på noen av de dvelende spørsmålet rundt forsvaret. Men spaserturen i Nord-London sørget for den tredje strake seieren i alle turneringer, og dominansen vil føles skummelt velkjent for rivalene», skriver Dean. 

Seieren fører Liverpool opp på en foreløpig femteplass i Premier League, to poeng bak Chelsea på fjerde. Dean så mye positivt hos Jürgen Klopps lag mot Arsenal. 

«Dette er den Fabinho som Liverpool husker, han styrte midtbanen med aggresjon. Dette er den Diogo Jota som Liverpool signerte, da han kom fra benken og scoret to i andre omgang. Og mest iøynefallende - dette er den Trent Alexander-Arnold som etablerte seg som landets mest imponerende høyreback de siste årene», skriver Dean. 

Nå er målene oppnåelige

Jonathan Wilson i The Guardian mener lørdagens forestilling var en påminnelse om hvor mye kvalitet som finnes i Liverpool-laget.

«Presspillet var så skarpt at Arsenal knapt kom ut av egen halvdel før pause, og det førte direkte til det tredje målet. Man må huske på at Arsenal ofte spiller seg i problemer og at de kanskje ville gjort det bedre om de ikke hadde manglet fem nøkkelspillere, men Liverpool viste hvor nådeløse de kan være, og på sitt beste kan de knuse motstanderen», skriver han.

Han mener landslagspausen kan ha vært perfekt timet for Klopps lag. Syv av de som startet kampen hadde vært igjen i Liverpool de siste ukene. 

«Også for de som spilte for sitt landslag kan miljøskiftet ha bidratt til å stanse den negative spiralen, men for så store deler av troppen kan en pause før siste kvartal av sesongen ha stor nytte», skriver han. 

Wilson er likevel klar på at krisen ikke kan avblåses helt enda, på grunn av hvor svake Arsenal var.

«Det lørdag viste oss er at det fremdeles er liv i sesongen til Liverpool, og håp for fremtiden etter det. De to store målene for resten av sesongen er nå oppnåelige: jage Chelsea og/eller Leicester for å komme topp fire, og så gå for gull i Istanbul». 

Trent slo tilbake

Melissa Reddy i Independent trekker fram Trent Alexander-Arnolds forestilling etter at han ble vraket fra Englands landslagstropp. 

Hun peker på at Trent skapte de beste sjansene mot Arsenal, og at han har fått ufortjent mye kritikk for en vanskelig sesong.

«Han har fremdeles vært den mest skapende for Liverpool, men som var tilfellet med sjansen til Milner, har mye av leveransen ikke blitt avsluttet like bra som i tidligere sesonger», skriver Reddy. 

«Liverpool har vært så langt unna seg selv at det er tull å forvente at Alexander-Arnold skulle prestere på det samme høye nivået», skriver Reddy. 

«Det han i stedet gjorde, sammen med Andy Robertson, var å ta større ansvar i forsvarsrekka. Klubbens forsvar var avhengig av det. Deres tilgjengelighet, deres forståelse og deres evne til å linke sammen forsvar og angrep». 

«På lørdag spilte Alexander-Arnold som om han hadde noe å bevise. Når sant skal sies trengte han egentlig ikke det», skriver Reddy.

«Snakk om Diogo Jota»

«Snakk om 'instant impact'. Snakk om stort bidrag i en stor kamp. Snakk om en signering i toppklassen. Snakk om Diogo Jota», skriver Neil Jones i Goal.

Han mener portugiseren er i ferd med å bli mannen Liverpool ser til etter at han leverte nok en gang. 

«Det er nå et dusin mål i Liverpool-drakten for Jota, som har sett ut som en million dollar siden overgangen fra Wolves. Det er ikke mange bedre kjøp i Premier League denne sesongen», skriver Jones. 

Han trekker også fram oppvisningen til Alexander-Arnold. 

«Hvis det er en bedre høyreback i denne ligaen, gjemmer han seg godt. Verdensklasse, sa Klopp. Helt korrekt». 

«Alt i alt var dette en perfekt lørdag for Klopp og hans lag. Rivalene tapte, da Chelsea ble sjokkert hjemme mot West Bromwich og Leicester ble slått av Manchester City. Liverpool utnyttet det til det fulle», skriver Jones.