Grunnene til at Tsimikas kun har spilt fem minutter i Premier League i sin første sesong

Sommerkjøpet fra Olympiakos har knapt fått sjansen.

12. apr 2021 kl 10.30Arild Skjæveland

I august betalte Liverpool 11,75 millioner pund, og sikret seg den 24 år gamle venstrebacken Kostas Tsimikas fra Olympiakos. De røde la først inn bud på Jamal Lewis fra Norwich, men trakk seg da Championship-klubben krevde det dobbelte. Sergio Reguilon, som gikk til Tottenham, skal ha vært et tredje navn på listen.

I sin første sesong på Anfield har han kun spilt 225 minutter førstelagsfotball – og har kun spilt fem minutter (!) i ligaen. De kom da han ble byttet inn i tapet mot Manchester City.

Til sammenligning har han spilt 277 minutter for Hellas denne sesongen – og da har han kun spilt i fire av elleve landskamper.

Det er flere grunner til det. Han testet positivt for koronaviruset tidlig i sin Liverpool-karriere, og har hatt lår- og kneskader som har satt ham tilbake. Siden januar har han vært skadefri, men han har på ingen måte fått vist seg frem fra førstelaget.

Robertson spiller alt

Andy Robertson er Liverpools mest brukte spiller denne sesongen. Skotten er landslagskaptein, og spiller også alt for landslaget, og har heldigvis klart å holde seg skadefri i en sesong der de fleste andre nøkkelspillerne i klubben har hatt skader.

Robertson har spilt hele 3599 minutter i alle turneringer for Liverpool denne sesongen. Det er mest, foran Mohamed Salah (3532 minutter), Gini Wijnaldum (3317 minutter) og Trent Alexander-Arnold (3115 minutter) ifølge Transfermarkt

Venstrebacken har startet samtlige Premier League-kamper, og har kun blitt byttet ut to ganger. Det var mot City, da Tsimikas kom inn, og mot Arsenal forrige helg da Jota kom inn etter en time.

James Pearce i The Athletic skriver at kun Leeds-duoen Stuart Dallas (2780 minutter) og Luke Ayling (2770 minutter) har spilt mer i Premier League enn Robertsons 2756 minutter. 

SKADEFRI: Tsimikas er skadefri og i trening.

SKADEFRI: Tsimikas er skadefri og i trening.

Frisk siden januar

Tsimikas har vært tilbake fra kneskaden sin siden januar, men det er kun mot RB Leipzig og City han har fått minutter på banen. Han har vært på benken i 11 av de 13 siste ligakampene.

Pearce skriver at de røde fulgte grekeren siden han var på lån i Willem II i 2017/18-sesongen, og at det er en spiller de har hatt tro på. Han er ikke den første som har brukt tid for å komme inn i førstelagsdiskusjonen etter en overgang – det skjedde også med Robertson og med Fabinho.

En siste grunn til at han ikke har fått mer spilletid, har vært krisen på midtstopperplass. Med så mange endringer fra før i forsvaret, har en ikke vært villig til å kaste inn enda enn spiller i et forsvar der det stadig blir gjort endringer og spillerne ikke er vant med hverandre.

Kostas skal være en populær figur i garderoben, og har blitt en nær venn av Mohamed Salah. Skadene har gjort at 24-åringen ikke har fått trent slik en skulle håpe, og det jobbes fortsatt med posisjoneringen hans. De insisterer på at han viser fremgang, skriver Pearce.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]