LeBron James sin rolle i Liverpool er blitt spesifisert

Fenway Sports Group planlegger at LeBron James skal få en aktiv rolle i Liverpool FC, og nå har formann Tom Werner avslørt nøyaktig hvilken rolle som basketballstjernen vil få.

8. apr 2021 kl 12.46Einar Kvande

FSG anser LeBron James som en ressurs som de også kan dra nytte av i Liverpool FC, og styreformann Tom Werner snakket nylig om FSG sin avtale med RedBird, og hvordan verdens største basketstjerne vil få mer innflytelse i klubben.

– Jeg blir faktisk overrasket om de ikke kommer med sine meninger om avgjørelser i lagene, og jeg ville tatt godt imot deres tanker. Jeg anser Maverick som en nær venn og vi har brukt mange timer på å snakke om strategi, trening og alt jeg har lært av Jürgen Klopp, og alt han har lært om basketball, sa Tom Werner i et intervju med The Athletic nylig.

Selskapet RedBird Capital Partners, med Gerry Cardinale i spissen, og basketstjernen LeBron James, og forretningsmennene Maverick Carter og Paul Watcher som partnere, har kjøpt seg inn i Fenway Sports Group (FSG). James er nå medeier i både Liverpool FC og Boston Red Sox. FSG har valgt å selge ti prosent av sine aksjer for 543 millioner pund til RedBird.

Det betyr at verdens største basketstjerne James og hans nære venn og forretningspartner Carter nå er direkte inne som eiere av både Liverpool FC og det amerikanske baseballaget Boston Red Sox, etter avtalen som ble gjort med FSG. 

– Vi samarbeider mye, så jeg vil si at deres kunnskap og erfaring kommer til å hjelpe oss mye framover, sa Werner i intervjuet.

En mental konsulent

Nå har Werner utdypet hva han mente med dette, og nøyaktig hva LeBron James sin rolle i Liverpool FC skal være. Basketballstjernen vil være tilgjengelig for Liverpool-spillerne, hvor han vil snakke med dem for å gi dem et mentalt fortrinn.

– Han vil være en ressurs for spillerne med tanke på spillerpsykologi. Han kommer ikke til å ta avgjørelser når det gjelder lagoppstillinger, og slike ting, forsikret Werner Liverpool-supporterne da han ble intervjuet av radiostasjonen WEEI i Boston.

– LeBron og Maverick er smarte karer, som vil være en ressurs for oss, akkurat som mange av våre partnere er det, la han til.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]