Real Madrid-spilleren holdt med Liverpool, og sammenlignes med Gerrard

Men nå er det et annet lag i nordvest-England Federico Valverde følger med på…

14. apr 2021 kl 14.33Arild Skjæveland

Federico Valverde har blitt en veldig viktig spiller for Real Madrid. Han kom inn og spilte de siste 20 minuttene da Real vant 3-1 på Estadio Alfredo di Stefano i forrige uke. I helgen startet han mot Barcelona i «El Clasico», og pådro seg en smell.

Den er ikke mer alvorlig enn at han er med i troppen, og det er forventet at han vil spille kveldens kvartfinale på smertestillende. Midtbanespilleren fra Uruguay er kjent som en hardhaus, som mange andre fra akkurat dét landet.

Valverde forteller at Liverpool var en klubb han fulgte tidligere, da Luis Suarez var rød, mellom 2011 og 2014.

– Uruguayanere støtter ofte lagene som har en spiller fra Uruguay. Den gang, fordi Luis spilte i Liverpool, støttet vi Luis. Jeg ønsket at ting skulle gå bra for ham. Jeg vil alltid gjøre det når det er et lag som har en uruguayansk spiller, sier han i et intervju med Daily Mail

Av den grunn, er det nå Manchester United han ser til i nordvest-England…

– Det skjer med Cavani i Manchester United også nå. Jeg ønsker at United skal vinne, og at han skal score mål. Det året støttet omtrent hele laget Liverpool, sier han om 2013/14-sesongen da de røde var så nære å vinne ligatittelen.

Sammenlignes med Gerrard

22 år gamle Valverde har blitt sammenlignet med en ung Steven Gerrard i spillestil. Han er veldig begeistret for den tidligere Liverpool-kapteinen.

– Jeg føler ikke at jeg er som Gerrard. Han var en helt for så mange mennesker. Da jeg så ham på TV, tenkte jeg at han var en utrolig spiller, sier Valverde.

– Med de diagonale pasningene, skuddfoten hans, løpene fremover med ballen. Jeg kunne bruke 24 timer av dagen bare på å se ham spille, sier han videre.

– Det er mange som har fortalt meg at jeg har noen av de ferdighetene. Han klarte å oppnå det han gjorde, og ble en verdensstjerne. Jeg må konsentrere meg om hva jeg kan få til.

KLAR: Federico Valverde kan komme inn på laget i kveld.

KLAR: Federico Valverde kan komme inn på laget i kveld.

Skulle ønske Anfield var full

Dersom det hadde vært en vanlig situasjon, og Liverpool hadde 3-1 de måtte ta igjen foran et fullsatt Anfield, ville nok flere supportere vært mer optimistiske foran kveldens kamp.

Det forventes at Valverde vil starte kveldens kamp – og han skulle gjerne spilt foran et fullt Anfield.

– Jeg ville elsket å spille foran et fullt Anfield. Når du har det presset fra supporterne deres som skrur opp temperaturen, det er magien med fotball. Nå kan vi ikke få det, men når du er profesjonell må du tilpasse deg alt.

– Du må være klar for alt. Jeg har spilt på baner der det ikke er gress eller tribuner. De er ikke de beste, men du må bare komme deg ut der og nyte spillet, sier han.

Også på Valverde, høres det ut som at kveldens kampplan for gjestene er å angripe.

– Når et lag taper, så blir det sagt at de spiller dårlig, men ofte er det på grunn av spillet til det andre laget. Vi gjorde ting veldig bra i det første oppgjøret. Vi presset bra, angrep bra, og vi forsvarte resultatet bra. Det Madrid gjorde var positivt, og det Liverpool gjorde var kanskje ikke så negativt, sier han.

– Det at de tapte 3-1 betyr ikke at det vil bli enkelt for oss der. De vil kaste alt på Madrid, men vi vil ikke vente på dem med åpne armer og se hva de har. Vi vil prøve å score for å vinne kampen.

Liverpool - Real Madrid spilles kl. 21.00, og vises på TV 2 Sport Premium, Sumo og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]