Slik tar Liverpool seg til semifinalen i Champions League

Dette er de mulige utfallene av kveldens kamp.

14. apr 2021 kl 18.12Jens Bessesen

Liverpool ligger under 1-3 etter det første møtet med Real Madrid før lagene i kveld skal møtes på Anfield for det avgjørende kvartfinaleoppgjøret.

Selv om pandemien fortsatt sørger for at Champions League-fotball spilles for tomme tribuner, gjelder fremdeles bortemålsregelen - uansett om kampene spilles på nøytral grunn eller ei. På tirsdag fikk vi se bortemålsregelen vise seg gjeldende da PSG tok seg til semifinalen på bekostning av Bayern München.

For Liverpools kan Mohamed Salahs mål i den første kampen vise seg å bli svært verdifullt i kveld.

Slik går Liverpool videre

Her er scenariene der Liverpool går videre i kveld:

• Skulle de røde holde nullen, vil det holde å score to mål i kveld for å gå til semifinalen. 2-0-seier til Liverpool gir 3-3 sammenlagt og avansement på flere bortemål.
  • Skulle Real Madrid score ett mål, må Liverpool score fire for å ta seg videre etter 90 minutter. Hvis kveldens resultat blir 3-1 etter 90 minutter vil kampen gå til ekstraomganger, og også der vil bortemål være gjeldende. Det så vi eksempel på i fjor i møtet med Atletico Madrid. Liverpool ledet 2-1 på Anfield, men lå an til å ryke ut fordi de hadde tapt 1-0 på bortebane.
  • Står det 3-1 også etter at ekstraomgangene er ferdig, må kampen avgjøres på straffesparkkonkurranse.
  • Skulle Real Madrid score to mål eller flere, er Liverpool nødt til å vinne med tre mål for å gå videre fordi spanjolene da har scoret flest bortemål.

Den «enkleste» veien til avansement er altså å holde nullen og sørge for å sette de to nødvendige scoringene for å ta seg videre til semifinalen.

Ingen lett oppgave

De siste ti årene har vi sett tre eksempler på lag som har kommet tilbake og gått videre etter å ha tapt 3-1 på bortebane i det første oppgjøret, ifølge UEFA.com. Totalt har det skjedd syv ganger de siste ti årene at lag har kommet tilbake etter å ha tapt med to mål på bortebane.

Ytterligere tre ganger har det skjedd at lag har kommet tilbake etter å ha tapt med tre mål eller mer i første kamp. Liverpool stod for en av de bragdene da de slo Barcelona 4-0 etter å ha tapt 3-0 borte i semifinalen i 2019.

Vinneren av duellen mellom Liverpool og Real Madrid vil møte Chelsea i semifinalen. I den andre semifinalen møter PSG vinneren av Manchester City og Dortmund. City leder 2-1 etter det første oppgjøret, før det hele skal avgjøres i Tyskland i kveld.