– Jeg vil være Liverpool-supporter resten av livet!

Georginio Wijnaldum var rørt til tårer etter å ha spilt sin siste kamp for Liverpool.

23. mai 2021 kl 21.45Einar Kvande

Georginio Wijnaldum ledet Liverpool som kaptein i det som var hans siste kamp for Anfield-klubben, og innsatsen ble kronet med en flott 2-0 triumf over Crystal Palace som sendte de røde til Champions League og opp på tredjeplass på sluttabellen i Premier League, bak de to Manchester-klubbene.

Etter kampen stilte lagkameratene opp som æresvakter for nederlenderen. Kontrakten hans løper ut om seks uker, og da er Ginis Anfield-karriere over.

Både glad og trist

Liverpools nummer fem klokker ut etter 237 kamper, 22 mål og fire trofeer - Premier League, Champions League, klubb-VM og supercupen. 

– Jeg er først og fremst glad for at vi kvalifiserte oss for Champions League igjen. For bare noen få uker siden var det ingen som levnet oss noen sjanse til å klare det igjen. Så jeg er veldig glad for at vi klarte å snu den negative trenden og kvalifisere oss for Champions League. Det er noe denne klubben fortjener, noe fansen fortjener, og noe spillerne fortjener. Men samtidig er jeg trist fordi dette ser ut til å bli min siste kamp for Liverpool. Min tid i klubben går mot slutten, sa Wijnaldum etter kampslutt.

– Det eneste som irriterer meg er at jeg ikke klarte å dra herfra med en tittel eller et trofe i min siste seosng. Det hadde vært veldig, veldig bra for meg, for fansen og alle her. Men alle kjenner til problemene vi har støtt på denne sesongen. Det har vært veldig, veldig vanskelig.

– Men vi har klart å snu trenden. Som sagt tror jeg ikke det var mange som for noen uker siden levnet oss noen sjanse til å komme på tredjeplass og kvalifisere oss for Champions League. Jeg er glad for at vi kunne bringe Liverpool tilbake til Champions League. Dermed er klubben i en god posisjon når jeg nå forlater den.

Vil huske menneskene

Wijnaldum fikk spørsmål om hva som var det beste øyeblikket i hans Liverpool-karriere.

– Alle tror nok jeg vil si Barca-kampen, men for meg er det ting som er større enn den. Jeg elsker fotball. Jeg elsker denne klubben meget høyt. Jeg synes vennskapene du får som spiller i klubben, med alle på laget, i staben og folkene som jobber på treningsfeltet, er viktigere enn alt det andre. Trofeer og slike ting er hyggelig, men følelsen jeg får når jeg tenker på alle disse menneskene er helt utrolig. Derfor er jeg veldig glad for at regjeringen tillot 10 000 tilskuere på tribunene igjen. Det gjorde dette meget spesielt.

– Når folk spør meg hvordan det er å spille på Anfield foran Liverpool-supporterne, så er det vanskelig for meg å beskrive det, for jeg finner ikke de riktige ordene. Jeg sier bare at det er noe du bare må oppleve for å forstå det. Å reise ut til Melwood og nå Kirkby er noe du bare må oppleve. For meg er dette de viktigste minnene som jeg bærer med meg i hjertet. Så kommer alt annet som en bonus. Champions League-seieren og ligatittelen var utrolig, spesielt fordi klubben hadde ventet i 30 år. Dessverre kunne vi ikke feire tittelen sammen med fansen. Men alt dette var en bonus for meg.

– Det er mulig jeg kommer tilbake som en fan. Jeg ville elsket å komme tilbake. Min familie og jeg har bare gode minner fra denne klubben. Jeg håper det blir mulig å komme tilbake og se en kamp og støtte Liverpool, for jeg vil være Liverpool-supporter for livet.