Manchester United vurderer å sende ut lurebusser

Frykter for sikkerheten til lagene foran kampen i morgen.

12. mai 2021 kl 21.39Einar Kvande

Manchester United-ledere frykter at spillerbussene skal bli et mål for protesterende Manchester United-fans i morgen kveld, og Old Trafford-klubbens sikkerhetsansvarlige vil nå ta alle forholdsregler for at kampen skal gå av stabelen som planlagt. 

ESPN melder at Manchester United prøver å hemmeligholde hvordan deres spillere skal komme seg til Old Trafford. Manchester-klubben frykter en ny koordinert demonstrasjon mot klubbens eiere. Kampen skulle ha vært spilt den 2. mai, men ble da avlyst etter at United-fans tok seg inn på Old Trafford og også forhindret at spillerbussen til vertene kunne forlate Lowry Hotel.

Det antydes at sinte United-fans vil forsøke å stoppe kampen også denne gang, selv om det ikke var noen protester mot Glazer-familien i forbindelse med Uniteds kamp mot Leicester tirsdag kveld. 

Hemmelig tilholdssted

Under et sikkerhetsmøte foran kampen ble det bestemt at bare et fåtall mennesker får vite hvor Ole Gunnar Solskjærs tropp skal oppholde seg før kampen. United vurderer også å plassere en rekke lurebusser utenfor ulike hotell i byen, slik at supporterne ikke skal finne ut hvor laget holder til. 

United-ledelsen frykter nemlig at klubbens supportere vil forsøke å stoppe lagenes busser, og sørge for at kampen ikke blir spilt i morgen heller, ved å forhindre lagene å nå frem til Old Trafford.

United har ingen ledige dager i sin terminliste, og har derfor ikke råd til at kampen blir utsatt en gang til. 

Manchester United-spillerne bor vanligvis på Lowry Hotel i Salford, snaue fem kilometer fra Old Trafford, foran sine hjemmekamper. Det gjorde de imidlertid ikke før 2-1 tapet for Leicester. Det er også svært lite sannsynlig at United-troppen vil ha tilhold der torsdag. Istedet vil de oppholde seg på et hemmelig sted, i håp om at demonstrantene ikke skal klare å stoppe lagets buss på vei til Old Trafford.

Sikkerheten rundt Old Trafford er også trappet kraftig opp, men en rekke barrikader utenfor East Stand.