VAR kunne fort ha ødelagt nok en kamp for Liverpool

VAR-dommer Paul Tierney overprøvde det som så ut som en helt korrekt avgjørelse av dommer Anthony Taylor.

14. mai 2021 kl 10.09Einar Kvande

Liverpool-supporterne var før kampen i harnisk over at Premier League hadde satt opp to dommere fra Manchester som henholdsvis hoveddommer og VAR-dommer i en kamp mellom Manchester United og Liverpool, og en snau halvtime ut i kampen på Old Trafford sto duoen Anthony Taylor og Paul Tierney slett ikke høyt i kurs.

Taylor hadde gitt Liverpool det som så ut som et helt korrekt straffespark, for en vill takling fra Eric Bailly på Nat Phillips. Manchester United-stopperen sneiet såvidt ballen før han traff Liverpool-stopperen hardt midt på leggen. Utvilsomt en farlig takling som ville ha gitt frispark og gult kort et annet sted på banen, og Taylor pekte umiddelbart på ellevemetersmerket. Det var da Tierney i VAR-bobla i Stockley Park grep inn.

Sky Sports-kommentator Martin Tyler avslørte i kampens hete hva Tierney sa til Taylor, som fikk dommeren til å ombestemme seg etter å ha studert VAR-monitoren.

– Straffesparket er ikke blitt gitt ennå. Dommeren er blitt anbefalt å ta en titt på skjermen. Paul Tierney forteller ham at Bailly treffer ballen med venstrefoten. Vi kunne høre hva som ble sagt fra VAR-bobla i Stockley Park, sa Tyler under direktesendingen til Sky.

Tidligere toppdommer Svein-Erik Edvartsen er klinkende klar på at Taylor aldri burde ha omgjort sin opprinnelige beslutning.

Heldigvis fikk ikke omgjøringen av det som så ut som et helt korrekt idømt straffespark ingenting å si for kamputfallet denne gangen.