Han var Gerrards kaptein - men drømmen gikk i tusen biter

For Liam Coyle var Liverpool FC alt i tolv år. Nå er det slutt.

28. jun 2021 kl 09.08Einar Kvande

Liam Coyle var en av spillerne som Liverpool bestemte seg for å frigi i sommer.

– Liverpool FC har vært livet mitt de siste tolv årene, sier Coyle til The Athletic.

– Jeg var litt sint på meg selv da jeg gikk ut porten i Kirkby for siste gang. Da gikk det opp for meg at nå er det slutt her, forteller han i intervjuet.

Coyle innrømmer at det var ganske tøft. Det var drømmen hans å bli førstelagsspiller i Liverpool. Slik gikk det ikke. 

Han var kaptein på U18-laget til Steven Gerrard, og han hadde også en høy stjerne hos den nåværende assistentmanageren Pep Lijnders. Han ble invitert til å trene på Melwood allerede som 15-åring.

Stressbrudd i ryggen

Et stressbrudd i ryggen ble på mange måter Coyles bane i Liverpool. 21-åringen klarte aldri å komme helt tilbake etter det, og han fikk også konkurranse fra yngre spillere som Jake Cain og Leighton Clarkson i sin posisjon. 

Coyle fikk aldri seniordebuten han hadde drømt om. Liverpool planla å frigi ham allerede for ett år siden, men da pandemien kom ville ikke Anfield-klubben påføre ham den usikkerheten det ville ha vært å bli frigitt da.

– Jeg tror ikke mange klubber ville ha gjort det, sier Coyle til The Athletic.

– Jeg kommer alltid til å være takknemlig for det.

Imponerte under prøvespill

Etter prøvespill med Blackburn, Bolton og Accrington Stanley har Coyle nå signert en ettårskontrakt med sistnvente klubb. Han storspilte for Accrington i en treningskamp mot Liverpool U23 i Kirkby, og ser frem til sin nye tilværelse i League One.

– Manager John Coleman er scouser slik som meg, og virker som en topp fyr, sier Coyle.

Scouseren var bare ni år gammel da han sluttet seg til Liverpools akademi. Han bodde nær Melwood, og syklet ofte ned til treningsfeltet for å få et glimt av heltene Steven Gerrard og Jamie Carragher. Da han var 15 år gammel fikk han gå inn porten for å trene selv.

– Det var ganske surrealistisk. Fans stirret på meg, og jeg visste de lurte på hvem jeg var. 

Trent Alexander-Arnold er året eldre enn Coyle, og de to scouserne spilte sammen for klubbens U16-lag under ledelse av Lijnders i 2014/15.

Problemene startet i septemer 2017

Coyles problemer startet i en bortekamp i UEFA Youth League mot Spartak Moskva da han var 17 år gammel, i september 2017. 

– Ti minutter ut i kampen fikk jeg plutselig voldsomme smerter i ryggen. Men aldri i verden om jeg ville signalisere at jeg måtte byttes ut. Jeg fullførte 90 minutter, men på flyplassen etter kampen var smertene helt forferdelige. Jeg ble undersøkt, og de fant et stressbrudd. Jeg var ute i sju måneder.

Nat Phillips fikk den samme skaden bare en uke senere, og duoen tilbrakte masse tid sammen under rehabiliteringen. 

– Vi hjalp hverandre gjenom det. 

Men Coyle var ikke tilbake i spill før i april, og fikk bare et par kamper til under Gerrards ledelse før Liverpool-legenden forlot klubben for å bli manager i Rangers.

Coyle har ingen problemer med ryggen lenger. Men det ble for vanskelig å ta igjen den tapte tiden i Liverpool.