Skal prøve sitteplasser med rekkverk neste sesong

For å øke sikkerheten for supportere skal det installeres rekkverk på de sitteplassene der det stås hyppig.

15. jun 2021 kl 18.02Jens Hapnes Rege

Tirsdag ble det kjent at Anfield har fått grønt lys til å bygges ut, og at det etter planen vil være plass til over 60 000 tilskuere på Liverpools hjemmearena sommeren 2023. Kapasiteten til Anfield Road End skal økes med 7000. 

Det er ikke bare kapasiteten som skal endres. 

Prøver rekkverk foran sitteplasser

Fra neste sesong skal sitteplasser med rekkverk utprøves på 7800 seter på Anfield. 

Det skjer som følge av en sikkerhetsgjennomgang av «Sports Grounds Safety Authority», som har ansvaret for sikkerheten på arenaer i det engelske fotballsystemet. 

Hensikten med rekkverkene er å forhindre at supportere forflytter seg nedover på tribunen under kamper, og skal sørge for at fansen kan stå trygt selv under nøkkeløyeblikk i kampen, eksempelvis når mål feires. 

Rettverkene er utformet slik at de ikke skal forhindre sikten under kampen.

I GANG: Her skal det installeres rekkverk foran setene. Bildet er av The Kops øverste del.

I GANG: Her skal det installeres rekkverk foran setene. Bildet er av The Kops øverste del.

1800 av setene befinner seg helt bakerst i The Kop, mens de resterende 6000 er i den nedre delen av Anfield Road Stand. 

Ikke «safe standing»

Liverpool presiserer i uttalelsen at områdene med rekkverk ikke vil være «safe standing»-områder, og at det fortsatt oppfordres til å sitte under kamp. 

Administrerende direktør i Liverpool, Andy Hughes, hadde følgende å si om de nye sitteplassene. 

– Sikkerheten til supporterne våre på Anfield er prioriteten vår og vi er forpliktet til å arbeide med SGSA i utprøvingen av de nye setene på Anfield. Det er kritisk at vi hører på ekspertene og følger anbefalingene deres for å adressere sikkerheten. 

Spirit of Shankly, Liverpools uofisielle supporterunion, ønsker endringene velkommen. I en avstemning tilbake i 2017 var nesten 90% av supportere for sitteplasser med rekkverk. 

– Det har vært store utviklinger i sikkerheten på stadioner de siste 30 årene. Å tillate fans å stå igjen, sikkert, er fremtiden. 

Manchester City skal i likhet med Liverpool installere sitteplasser med rekkverk før neste sesong, mens Manchester United også skal i gang med et tilsvarende forsøksprosjekt i den kommende sesongen.