Tottenham har endelig fått på plass sin manager

Nå venter vi bare på bekreftelsen fra Crystal Palace, så har alle de 20 Premier League-klubbene managere før pre-season starter.

30. jun 2021 kl 21.36Arild Skjæveland

Tottenhams lange jakt på ny manager er endelig over, og London-klubben har bekreftet at Nuno Espirito Santo er ny sjef på Tottenham Hotspur Stadium.

Nuno er, som deres forrige manager José Mourinho, representert av «superagenten» Jorge Mendes, og var faktisk Mendes sin aller første klient. Kanskje vil dette bety at Spurs skal fortsette å se mot det portugisiske markedet når de skal forsterke laget til sommeren.

47-åringen tok sin første managerjobb i 2012, da han ble sjef for Rio Ave. I 2014 til 2015 var han i Valencia, før han ble Porto-manager i 2016. I 2017 kom han til engelsk fotball, og ble Wolverhamptons manager.

Han ledet Wolves opp til Premier League, og etablerte dem i divisjonen. Etter 199 kamper for ulvene, der 114 av dem var på øverste nivå, kom meldingen 21. mai om at han var ferdig i klubben.

I samtaler med flere

Nuno har blitt linket til flere jobber denne sommeren. I juni ble det rapportert at han var nær ved å bli Evertons nye sjef, før Everton vendte blikket mot Rafael Benítez som ble ansatt i dag. Også Crystal Palace var en mulighet, men de ser ut til å gå for Patrick Vieira, som kan bli bekreftet når som helst. Også Fenerbache i Tyrkia har blitt nevnt – men nå blir det London på ham.

Tottenham har hatt en lang jakt på ny manager, og det er flere som har sagt nei til å ta jobben.

Julian Nagelsmann, Hansi Flick, Brendan Rodgers, Erik ten Hag, Ralph Rangnick, Graham Potter, Antonio Conte, Mauricio Pochettino, Paulo Fonseca, Roberto Martinez, Gareth Southgate og Gennaro Gattuso var alle linket, eller i samtaler med Daniel Levy.

Liverpool har spilt mot lag ledet av Nuno sju ganger til nå. De røde har vunnet seks av kampene, og tapet kom i FA-cupens tredje runde i 2019, da Dejan Lovren måtte tidlig av banen med skade og 16 år gamle Ki-Jana Hoever måtte komme inn.


Kontrakt til 2023

Mannen som hentet Diogo Jota til engelsk fotball har signert en toårskontrakt med Tottenham.

– Når du har en stall med slik kvalitet og talent, så ønsker vi at supporterne skal bli stolte og kose seg. Det er med en stor glede og ære at jeg er her. Jeg er glad, og gleder meg til å starte på jobben. Vi har ingen dager å miste, og må umiddelbart starte jobben, for pre-season er bare noen dager unna, sier hovedpersonen selv til tottenhamhotspur.com

Han ønskes velkommen av styreformann Daniel Levy.

– Først av alt ønsker jeg å ønske Nuno velkommen til klubben. Vi ønsker å takke alle våre supportere for deres tålmodighet i denne prosessen. Jeg har allerede snakket om at vi vil tilbake til vårt DNA, med å spille underholdende angrepsfotball. Jeg og Fabio (Paratici, managing director), mener at Nuno er personen som kan få vår talentfulle spillergruppe, få frem våre unge spillere, og bygge noe spesielt, sier han til klubbens nettsider.

Liverpool møter Tottenham på bortebane 18. desember, og hjemme på Anfield 7. mai.