Bekrefter fullstendig gjenåpning av England - det betyr fulle Premier League-tribuner fra første serierunde

Det blir slutt på så godt som alle koronatiltak i England fra 19. juli - det betyr fulle tribuner i Premier League.

5. jul 2021 kl 18.24Jens Bessesen

Statsminister Boris Johnson bekrefter mandag at nærmest alle koronatiltak i England fjernes fra 19. juli.

Blant annet blir det ingen restriksjoner på hvor mange som kan møtes til arrangementer verken offentlig eller privat. Kravet om en meters avstand fjernes nesten overalt, med unntak av steder som flyplasser. Det blir gjenåpning av alle typer forretninger og utesteder, inkludert nattklubber. Krav om munnbind og hjemmekontor fjernes også. 

Den viktigste nyheten for fotballsupportere er at det fra 19. juli vil åpnes for fulle tribuner på sportsarrangementer. Det samme gjelder for øvrig konserter, melder Sky Sports.

Ingen vaksinepass

Det betyr at Liverpool kan spille sine treningskamper i sesongoppkjøringen foran mange tilskuere. Det vil også bli fulle tribuner i Premier League allerede fra første serierunde andre helgen i august. Liverpool sesongåpner på bortebane mot Norwich.

Som tidligere meldt blir det ikke behov for vaksinepass på arrangementer i England. 

Under testarrangementer som EM-kampene på Wembley og Wimbledon-turneringen, har tilskuerne vært pålagt å vise frem negative resultater fra Covid-19-tester eller bevis på dobbel vaksinasjon. Det var i utgangspunktet planlagt å operere med et slikt system fremover, men nå melder Ziegler at myndighetene har forandret mening. «Vaksinepass» vil bare bli nødvendig hvis man mister kontrollen over Covid-situasjonen.

Måtte utsette

Den fullstendige gjenåpningen av England kommer en måned senere enn det som opprinnelig var planen. Deltavarianten av koronaviruset førte til bekymringer for en ny smittebølge og dermed flere dødsfall, men Johnson mener nå tiden er inne for å åpne opp landet igjen. 

I løpet av midten av september skal alle voksne personer i England ha fått tilbud om to doser med vaksine.