Bekrefter salg

21-åringen er solgt og fortsetter i sveitsisk fotball.

8. jul 2021 kl 10.47Arild Skjæveland

I forrige uke ble Liverpool og sveitsiske FC Basel enig om en overgangssum for Liam Millar. Det rapporteres at summen skal være på 1,3 millioner pund, og at de røde har krav på 20 prosent fra videresalg.

Neil Jones i Goal.com rapporterte onsdag at 21-åringen hadde bestått den medisinske testen – og nå bekrefter Liverpool FC at han er solgt. Det var flere klubber om viste interesse, deriblant Odense, New York Red Bulls, Blackpool og Charlton ifølge The Athletic.

Den kanadiske landslagsspilleren kom til Liverpools akademi fra Fulham i 2016. Han hadde da kommet til engelsk fotball som 13-åring, men følte at han ikke fikk det til i London.

Siden det har han kommet opp gjennom U18 og U19-laget i Liverpool, og etterhvert blitt kaptein for U23-laget. I 2018/19 og 2019/20-sesongen var han på to utlånsperioder i Kilmarnock.

Han fikk førstelagsdebuten sin i februar 2020, i en FA-cupkamp mot Shrewsbury.

Forrige sesong startet han som kaptein for U23-laget, før han gikk på lån til Charlton Athletic i League One. Der viste han seg å være en suksess, med tre mål og seks målgivende på nivå tre i England.

Liverpool FC ønsker ham lykke til videre i karrieren.

Hadde bare ett år igjen av kontrakten

Millar hadde nå bare ett år igjen av kontrakten med Liverpool, så dette var siste mulighet til å få en overgangssum for akademiproduktet.

Han har elleve landskamper for Canada. Nylig var han med det kanadiske laget som tok et stort steg mot neste års VM ved å slå ut Haiti. De er nå inne i den siste kvalifiseringsrunden.

Xherdan Shaqiri og Mohamed Salahs tidligere klubb Basel var lenge laget som dominerte sveitsisk superliga fullstendig, men de siste sesongene har de sett at Young Boys har tatt over tronen. Forrige sesong endte Basel på andreplass, men de var hele 31 poeng bak rivalene.

Sist de vant ligaen var i 2017. Totalt har de 20 seriemesterskap i historien og er det laget som har nest flest i Sveits.