Får unik sesongoppkjøring grunnet mangelen på kommersielle kamper

Liverpool skal for andre sesongoppkjøring på rad ikke på kommersielt orienterte turer langt fra Europa. Det gir Klopp en unik mulighet.

14. jul 2021 kl 19.11Jens Hapnes Rege

Det blir en uvanlig sesongoppkjøring for Liverpool før 2021/22-sesongen. 

I stedet for å begynne oppkjøringen på AXA Training Centre valgte klubben å dra direkte til Østerrike for å starte pre-season. Der får de rødkledde muligheten til å legge ned det harde arbeidet i ro og fred i lang tid. 

Samme base i fire uker

Jürgen Klopp og spillerne blir hele fire uker i Østerrike, skriver Paul Gorst i Liverpool Echo

Grunnet korona-pandemien dropper Liverpool for andre år på rad kommersielt orienterte reiser til Amerika eller til Østen. Samtidig dropper klubben de tradisjonelle treningskampene mot lokal motstand. 

Det betyr at Jürgen Klopp og spillerne vil gjennomføre fire uker av sesongoppkjøringen i Østerrike, før de returnerer til AXA Training Centre først samme uken som sesongen starter. 

FORNØYD: Klopp får samlet spillerne lenger enn noen gang.

FORNØYD: Klopp får samlet spillerne lenger enn noen gang.

Klopps perfekte pre-season?

Paul Gorst påpeker i sin spalte for Liverpool Echo at dette fremstår som akkurat den type sesongoppkjøring Liverpools tyske trener ønsker. 

Klopps mannskap får arbeide utenfor søkelyset og uten støy, som ville ha vært en stor del av en vanlig pre-season. I stedet kan trenerteamet piske spillerne i form i skyggen av alpene, utenfor medias søkelys. 

– Planleggingen av pre-season var veldig utfordrende, sa Klopp i et intervju med Liverpools hjemmeside onsdag.

– Vi blir her i rundt fire uker nå, som er veldig merkelig. Jeg har aldri gjort det tidligere. 

– Nå skal vi forberede oss til en lang sesong etter en lang pause. Treningen blir veldig intens. Vi må være kreative og alle er ansvarlige for å holde humøret oppe. 

– Jeg har aldri opplevd en slik situasjon tidligere - 28 dager er lang tid. Men det blir godt også, forklarte tyskeren i intervjuet.