– Fokuset mitt er på å bidra med flere mål

Alex Oxlade-Chamberlain var glad for å score, og for å få Joe Gomez og Virgil van Dijk tilbake på banen igjen.

29. jul 2021 kl 22.47Øystein Tronstad

Liverpool slapp inn fire mål og tapte mot Hertha, til tross for at de førte kampen i store perioder.

– Bra og dårlig. Jeg føler at vi til tider kontrollerte kampen godt og spilte fin fotball, men i avgjørende øyeblikk gjorde vi noen feil og var ikke gode nok. De er et bra lag og de straffet oss, sier Alex Oxlade-Chamberlain til LFCTV.

Store ressurser returnerer

Resultatet kommer uansett i skyggen av at de røde kunne avslutte andre omgang med Joe Gomez og Virgil van Dijk på stopperplass. Det gleder Ox, som selv vet hvordan det er å være skadet.

– Å se dem begge komme tilbake samtidig, jeg er absolutt henrykt. De har vært veldig bra på trening, sett skarpe ut. Åpenbart så vil de bygge form og utholdenhet nå. Det er massiv ressurs for oss å ha dem tilbake på banen og i og rundt laget, fordi de er begge karakterer som betyr mye for laget.

Vil være en offensiv ressurs

Ox fikk vist at han fortsatt har krutt i støvlene. Da Hertha-keeper Alexander Schwolow bokset ballen ut i boksen, smalt det fra 27-åringen på hel volley.

ENDELIG SKADEFRI: Alex Oxlade-Chamberlain har slitt med sitt eget kne, men er nå spilleklar.

ENDELIG SKADEFRI: Alex Oxlade-Chamberlain har slitt med sitt eget kne, men er nå spilleklar.

– Jeg føler med bra, føler meg i form. Den åpenbare forskjellen mellom kamper og trening er hvor lenge du spiller og intensiteten, samt temperaturen. Det må vi bli vant til.

Midtbanespilleren er en av dem som virkelig kan være en trussel fra distanse, men i fjor ble store deler av sesongen ødelagt på grunn av kneskade.

– Fokuset mitt er på å bidra med flere mål, fordi jeg føler at vi skaper mye i og rundt boksen.

– Jeg føler at jeg kan levere mål. Det er definitivt noe jeg ønsker å tilføre laget.

Totalt ble det to målpoeng på 13 ligakamper for Ox som også har blitt lansert som et alternativ til Firminos posisjon.

– Det er en litt ny rolle her, som jeg nyter; det minner om hvordan en offensiv midtbaneposisjon spiller i laget. Det er litt annerledes defensivt, noe jeg forsøker å bli vant til fordi jeg mener Bobby (Firmino) gjør det bedre enn noen andre i fotballverdenen.