Ox klar for å være et offensivt alternativ

Alex Oxlade-Chamberlain er skadefri og hans offensive fleksibilitet kan bli gull verdt denne sesongen.

18. jul 2021 kl 10.51Øystein Tronstadoysteit

Mot Burnley 19. mai satte Alex Oxlade-Chamberlain inn en herlig scoring som han selv beskriver som et typisk Roberto Firmino-mål.

Selvsagt var det en fin avslutning på sesongen å få den scoringer. Når du har vært ute en stund er det godt å bare få litt selvtillitsboost, sier Oxlade-Chamberlain til Liverpoolfc.com.

Bobby best i verden

27-åringen er full av beundring over det Roberto Firmino får til i Liverpool.

– Den type rollen som Bobby (Firmino) spiller, false nine, der mener jeg at han er den beste i verden for oss. I angrepssituasjoner gjør han det så mye lettere for Mo (Salah) og Sadio (Mané) eller Diogo (Jota), dropper dypt og etterlater rom for dem, tiltrekker seg oppmerksomhet og jobber defensivt i tillegg. 

Alternativ til Firmino?

Tidligere i karrieren, i både Southampton og Arsenal, har Ox vist at han har mye å bidra med fremover på banen. Enkelte trekker han frem som et alternativ helt fremst.

– Slik den rollen løses er det ganske likt en nummer 10, en offensiv midtbanerolle, fordi du faller ned såpass dypt. Sånn sett er det ganske naturlig for meg. Jeg føler at jeg kan komme på løp derfra også, komme inn i og rundt boksen, og få muligheter til å skyte og score.

Ox ser først og fremst på seg selv som et midtbanealternativ, men er ikke fremmed for å gjøre en jobb lenger opp på banen.

– Jeg har ikke noe imot å fylle den rollen, men vet du hva, jeg har fortsatt hodet mitt mer rettet mot midtbanesituasjonen. Men er det behov for meg der, er jeg trygg på at jeg kan gjøre det også.

Kjent for sine langskudd

Skuddbeinet hans er velkjent og han er en av få i troppen som virkelig er en trussel fra distanse. Pepijn Lijnders har avslørt at Ox har scoret flere flotte susere i løpet av treningsoppholdet i Østerrike.

– Det er klart det jeg ønsker å fortsette å prøve på fra midtbanen eller angrepet, å prøve skudd fra utsiden av boksen. Jeg vet at jeg er kapabel til å gjøre det, alle vil selvsagt ikke gå inn, men jeg har jobbet med det.

– Det er noe som er en del av spillet mitt og som jeg må fortsette med.

Blir snart pappa

Liverpool-spilleren har vært sammen med artisten Perrie Edwards siden 2017.

Hun er kjent fra TV-programmet X Factor og popgruppa Little Mix. I mai i år kunngjorde paret at de ventet barn for første gang.

Edwards har jevnlig vist frem den voksende magen den siste tiden.